hvala, nadam se da je motor prodat (javio sam duci iz kragujevca da se povoljno prodaje.
koju ste mesavinu koristili?
pitanje sam postavio jer sam ovaj meil dobio od saita kada sam im trazio da mi potvrde da li smem da koristim ricinus
Fuel with 20% castor oil is not recommended for any 4-stroke engine.
The oil should be all synthetic or a mixture of synthetic-castor with mostly
synthetic oil.
pozdrav i hvala.
Nema na cemu.
DA motor je prodat, boljeg a jaftinijeg motora na ovim prostoriam skoro nece biti
Sto se ulja tice i to ovog kojeg sam naveo (Motul Micro) nema uopste dileme oko njega da li je dobro ili nije. ODLICNO JE!
Moji prethodni postovi na temu ricinus/syntetica govore mnogo.
Ja sam cak nailazio na preporuku od Saitovog generalnog servisera za GB, da se iskljucivo koristi ricinus (za Saito 4T)! !!!!
Po mom misljenju a i po iskustvu vecih igraca koje sam imao prilike da upoznam, 50%ricinusa i 50% syntetike (u nekom razumnom odnosu prema metanolu ) je najbolje kombinacija. To je zbog one tacke kljucanja!!! Mnogi su iz ekipa Ukrajine , Rusije, Ceske, tvrdili da motor hoce da zariba na cistoj sintetici! Nisam imao prilike da se licno uverim u te tvrdnje, ali opet se oslanjam na pricu o karakteristici maziva (moji prethodni postovi ).
Mesavina koju korsitim za moje motore je: 10%synt. , 10% ricinusa 80% metil. AKo imam nitrometana , onda ga dodam 5-7%.
pozz.