Pa ovako imam motora dosta za probati, planiram probu vec za vikend, ako se etil alkohol koristi za proizvodju bio-goriva..pa cak ga ima i u bezolovnom benzinu 24%, ne vidim zasto ne bi funkcionisao i za glow motore (sus motori), pouzdano zanm od starijih modelara da su oni koristili petrolej u kombinaciji za ricinusom..i nisu imali problem ama bas nikakav. Etil i metil alkohol spadaju u proste alkohole, cak im je i oktanska vrednost maltene ista..cak ide malo u korist etil alohola, Etil je skuplji jer ima vecu primenu zbog aloholnih pica...a recimo prvi alkohol koji izadje prilikom pecenja rakije je metil-alkohol, zato se i prvih litar-dva baca zbog moguceg trovanja! Malo se razumem u hemiju pa mislim da imam dovoljno znanje da stanem iza teorije da sus motori moraju da rade sa ethanolom bez problema... Opet ovo je moja teorija da se mitil akohol koristi za gorivo u sus motorima zato sto je jeftiniji, inace on je paralelni proizvod prilikom destilacije...on se dobija na malo vecoj temperaturi od etanola, zato se i postavlja posuda za hladjenje destilata kod kazana za pecenje rakije (pokusavam slikovito da objasnim). u svakom slucaju to je maltne isti proizvod...
Probacu sa etanolom pa javljam, ako prezivi 2 rezervoara ja prelazim na ovih 10 litara sto imam na lageru