RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Koji lepak koristiti za EPO Foam
mtesa:
Uspjesno koristim na stiroporu i arbitonu:
1. OHO (zeleni) koji smrdi isto kao i crveni ali ne nagriza stiropor i sl.materijale
2. dvokomponentnu smolu, probao sam tri razlicite i sve rade za 5
3. UHU PU poliuretansko ljepilo
4. UHU ljepilo u spreju
5. drvofix
6. neutralni silikon
Kod svih pomenutih ljepila, razdvajanje na mjestu lijepljenja ne dolazi u obzir. Pucanje se uvijek javlja na drugom mjestu.
IvanGrozni:
--- Quote from: mtesa on April 29, 2010, 04:16:27 PM ---Uspjesno koristim na stiroporu i arbitonu:
1. OHO (zeleni) koji smrdi isto kao i crveni ali ne nagriza stiropor i sl.materijale
--- End quote ---
Probao sam i je ovaj OHO zeleni i uopšte nisam zadovoljan. Sam cena govori dovoljno - 80 din po tubi a još se pravi kod nas. Naime vrlo sporo se suši, slično kao i moment wood. Tačno je da ne nagriza penaste materijale, ali zbog sporog sušenja i čekanja neću ga više koristiti. SA Uhu porom sam zadovoljan iako je sada cena nešto viša, a može se naći i kod nas.
mtesa:
Da je zeleni OHO spor, jeste. Jednom sam lijepiio njim, pa ostavio preko noci. Drzim dve tube u ladici ako mi zafali drugog ljepila.
stevan511:
EPO se vrlo lepo zalepio sa 5 min. Epoxy. Probao sam deo i sa Super lepkom i to lepi, ali se jako dugo susi sto je potpuno neverovatno za ovaj lepak. Zalepi se za sat vremena i pri tome mora da se drzi stegnuto sve vreme.
Eto to je licno iskustvo sa EPO za nekog ko bude kupio avion od ovog materijala.
enes:
Sa super lepkom 1 sat??? Kakav je to super lepak?? Bilo kako bilo sve vrste tih materijala se lepe sa super lepkom veoma lako,sigurno i brzo! Da bi islo jos brze zato su ljudi izmislili Aktivator sprey sa kojim naprskas jednu povrsinu a drugu super lepkom premazes sastavis te 2 povrsine i za manje od 5 sekundi ces i da vidis i osetis tu reakciju!!Pocinje da dimi i przi za oci a lepak imas osecaj da kljuca tako 2 zalepljene povrsine su veoma veoma jake i nema da puca tu gde lepljeno vec moze samo pored.To vazi za materijale koje super lepak (mislim na normalni) ne nagriza,solidpor,epp,epo,elapor..... A za materijale stirodur,stiropor,eps koje normalni super lepkovi nagrizaju imas specijalni super lepak koji u sebi nema rastvarivace ili ti vec kako se zove to kod nas taj lepak ne nagriza cak ni stiropor a lepi fantasticno naravno i on se moze koristiti sa aktivatorom za brze i bolje lepljenje http://shop.graupner.de/webuerp/servlet/AI?ARTN=5820&SessionCheck=4711&language=en to je taj lepak.Ja licno sta god da lepim lepim samo sa super lepkom bilo koja od ovih kombinacija.Cisto za rad,lepi za par sekundi,a povrsine zalepljene nema vise da se odlepe!!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version