R.I.P.
Juce je bio sjajan dan za letenje, bez daska vetra.
Konacno sam poceo da radim Knife edge Spins, ali vrag ne spava, tako da mi je juce extrica imala bliski ali neuspesni kontakt sa livadom.
Posle snap roll-a i direktnog prelaza u hovering, bas kada je avion izgubio svu brzinu i stao vertikalno, moj verni RCGF se ugasio i extra je crash-irala na livadu.
Na fotografijama se vidi da je trup prelomljen na pola, iza kabine, ali da je prednji deo aviona ostao netaknut, levo krilo, stabilizatori, stajni trap ...
Nekome bi ovo bio lak posao da avion opravi, ali ne meni, ne mogu, zaista.
Ali radostan sam da me je crash uzbudio samo zbog toga sto danas ne mogu da kupim novi avion , do vikenda ga spremim i za vikend letim.
Sto bi rekao moj cale:najjeftinije mi je kada nesto platim parama, a najmanje me boli kada me udare po novcaniku.
Elem, evo fotografija, a i vidoje sa njboljim, ujedno i poslednjim letom.
Trup slomljen na pola, stabilizatori, prednji deo i levo krilo netaknuto.
Desno krilo je na 20% duzine prema kraju ugruvano.
Na licu mesta, redom sam proveravao zbog cega se ugasio verni RCGF.
1.Baterija za paljenje prazna, NE
2.Baca varnicu na svecicu, DA, znaci nije ni paljenje
3.Gorivo, rezervoar je bio 40% pun, nikada nisam uspeo da ispaznim rezervoar vise od toga, koliko god divljao.
4.Klank nije, creva nisu, motor vuce gorivo.
Pa sta je onda?
Kada sam malo pazljivije pogledao ispod kapotaza jasno je mogao da se vidi uzrok gasenja.
Plasticna polugica na karburatoru je pukla na pola, a posto na karburatoru postoji feder koji automatski vraca polugu u minimalni polozaja i time gasi motor, to mi se i desilo.