Leonardo,
da bi modeli na struju bili uporedivi sa eksploatacionim trokovima u odnosu na nitro modele potrebno je imati flotu prilagodjenu baterijama koje su inace najskuplji i najosetljiviji deo opreme. Vise puta sam pricao na temu da sam svoju flotu modela prilagodio tipu celije koje imam, a to je 3200mAh, a koje onda mogu da vezujem u 2S, 3S, 4S, 5S, 6S ...
Spita sam prodao jer imati prijemnik od 80Eur u modelu koji ceo vredi 100Eur nema logike. Isto tako, objasnio sam koji tip baterije je predvidjen za Alfa modele, 3S 1200-1400mAh, a ja je nemam, znaci morao bih da investiram dodatni novac u baterije samo za taj model, sto se ne isplati. Cak sam i Acro Mastera predvideo da koristim sa istim tipom celije, ali nazalost iako u uputsvu stoji da model prima i 3200mAh, nisam proverio velicinu Multiplex baterija, a koje su manje od Kokam baterija.
"Nebitna" razlika u tezini izmedju ova dva modela je tricavih 1800g, pa samim tim i oprema koja ide u ta 2 modela je "nebitno" razlicita. Da si procitao link sa testom koji sam okacio video bi da je preporucena baterija za FW190 teska oko 600g, isto koliko i moja 6S 3200.
Kao sto vidis, svi odgovori su ti vec bili dati. A ono sto najvise iritira je sto ne razumem svrhu i poentu tvog pitanja? Ovo je zadnji put da trosim vreme pisajuci o necemu sto je vec bilo napisano, ili odgovarajuci na pitanja koja apsolutno nikome nemogu pomoci da nauci nesto novo i korisno.
Pozdrav