RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

CMP Zero

<< < (7/20) > >>

Gabor:
Marko, Mirče, Nikola, hvala!
Nadam se da će ta trokraka elisa raditi svoje  mmmm  No, uskoro ćemo se svakako uveriti  (<--)

Gabor:
Kako ste već čitali, juče sam poleteo model Zero. Razlog za toliko čekanja je bilo teren. Trava se retko kosi, pa sam čekao da put bude blizu idealnog. Sastavio sam model i još jednom ga pregledao

Malo sam ga taksirao po putu, da vidim kako se ponaša. Pošto je zadnji točak povežen sa vertikalcem, dodao sam još malo otklona da bi se bolje okretao

Pre poletanja smo napravili još par fotki

Model je poleteo jako lepo, pri poletanju je malo vukao na levu stranu, a prilikom leta sam dotrimovao 2-3 klika prema dole na horizontalcu. Oduševio sam se kako lepo leti model, sasvim je drugačiji osećaj nasprem ostalih modela. Retrakti su radili svoje, a posle dva školskog kruga odmah sam počeo da ga forsiram. Motor ima snage, nisam pogrešio sa trokrakom propelerom. Evo par slika iz vazduha:

Posle pet minuta leta, spustio sam točkove i krenuo na sletanje

Prvo sletanje ke bilo katastrofalno. Kao da još u životu nisam sleteo neki model. Drugo sletanje malo bolje, ali opet neuspešno. E, treće sletanje je bilo, ono muško

Samo da vam kažem, svaka čast ovom CMP modelu. Kako je roknulo u majku zamlju, šteta nije ni velika. Držač motora se iskrivio, i malo je propuklo kapotaž. Osovina motora, propeler kao ni elektronika, nije oštećen. Osećao sam se da ću u momentu da zaplačem, ali ovakvi trenuci daju još snage, još motivacije. Sve se to može popraviti, tako da idemo dalje. U svakom slučaju sletanje ovog modela zahteva ne malo vežbe.

Evo i snimak sa prvog dva leta modela. Treće sletanje baš nemam na snimku, nestalo je mesta na memorijskoj kartici...

Čak i posle ovog malog malera sam siguran da u buduće svakako hoću da letim ovakve WWII scale modele!

Juče uveče sam već počeo da pregledam model, snimak sam više puta pogledao i to u slow motion funkciji. Najverovatnije znam šta je bilo uzrok svakog prevrtanja. Najbolje se vidi kog drugog sletanja. Ali sad da ne pišem u prazno, slikaću sve pa ću postaviti.
Ovom prilikom bih zamolio iskusnije rc pilote, ko su već leteli ili lete ovakve ratne ptice da napišu po koji komentar, možda preporuku u vezi sletanja tih modela. Hvala unapred!

misha:
ne spadam u skusne, ali mi se cini da je na sletanjju brzina malo veca nego sto bi trebalo da bude.
mozda da ga pustis jos koji metar da se "izduva" i onda da ga prizemljis.

steta za lom, ali je bitno da te nije obeshrabrio.  (<--)

mirce:
Prvo, svaka čast na hrabrosti da poletiš, a pogotovo da sletiš na put od dva metra...
Sreća da model ima snage inače bi ga verovatno "sredio" odmah, kad ti je povukao levo na poletanju, u travi pored puta.

Zeroa sam gledao u više navrata, još dok je bio Batin.
Model je mali, težak za svoje dimenzije i veoma brz. I Batina sletanja su bila sa velikom brzinom...
Mislim da na Forumu ima video koji je Bata snimio i na njemu se vidi koliko Zero brzo sleće.

Kao što Miša reče, pokušaj da ga još malo "cediš" pre nego što dodirne zemlju i moje mišljenje je da se ne bi prevrnuo da nije sišao sa puta u travu...
Znači, nadji neko parče gde trava nije velika, da nije mnogo grbavo i sleći ga tamo, put je uzan...

Sredi model, pa se vidimo na Čeneju...

Pozdrav

Mirče

mirce:
Evo nadjoh video...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version