ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM
ESC za dc motore sa cetkicama
djgorandj:
imas na tom linku odozgo i jaci kontroler. pogledaj malo sajt, cini mi se oko 40a.
miša2002:
--- Quote from: An-2 colt on February 06, 2011, 09:13:38 PM ---Da li ima neko semu da ESC pogoni dva motora speed 550 brushed, znaci da ne budu nezavisni nego u isto vreme oba da pice preko jednog ESC-a?!Konkretno pitam za gliser, oba motora bi stalno radila, a kormilo bi skretalo gliser. ()-()
--- End quote ---
Na šemi treba samo da u tački A i tački C dodaš isto ovo između ABC s tim što bi B sa drugog išao na drugi motor i dodatna dioda od + motora na - motora a dioda D2 shodno bateriji (vidi u tabeli na već datom linku).
Na maloj šemi je spoj za tri puta veće. A na A, B na B i C na C. Ne preterujte s dodavanjem, jer će LM393 da "crkne" !
Vodite računa o debljini vodova od BATT+ do MOTOR+, BATT- do tranzistora i od tranzistora do MOTOR-. Ovi tranzistori podnose mnogo ampera! Štampa na pločici to neće izdržati!
tibeteagle:
Neću nikome da oduzmem volju od rada. Samo napred. Ali ako neko ne voli da lemi kao ja, ovo stvarno nije skupo kupiti gotovo.
Turnigy 20A, 30A BRUSHED ESC
Features:
The break function can be turn on/off by the jumper
Battery type can be chosen by a jumper
For Lipo the threshold for each cell is 3.0v, less than the threshold ESC will gradually reduce the output power
PWM frequency is 2KHz
Over heat protection over 110C
Throttle signal loss for 1sec will gradually reduce the output power, after 2sec completely cut-off
http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9090
http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6468
An-2 colt:
Odgovarala bi mi i ta dva od 30A iz hobi king-a ali ko to donosi tj.porucuje ili jos bolje da li ima neko da ih proda?!Ziveli! (<--)
tibeteagle:
An-2 colt, oko tehnike i uslova naručivanja delova iz hobi kinga ima više otvorenih topika i diskusije na forumu. Ako se malo potrudiš, sve možeš da dobiješ na kućnu adresu. Treba pokušati jer je kupovina preko interneta već današnjica.
;namig
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version