RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI
Yak 55M by leadfeather
SABURO:
Nema na cemu, upravo ovome forum i sluzi. ;namig
Sto se lepkova tice, probao sam i UHU-por koji se inace preporucuje u upustvima za sklapanje fomay modela i najiskrenije nisam zadovoljan spojem, zato sto kada napolju upekne taj spoj postaje zvakast, a ne suv i krut kao recimo kod belog lepka (mozda mu je istekao rok trajanja ;D nisam siguran ). Verovatno da postoje lepkovi za penaste materijale u vidu CA, ali ih nemam tako da sam ostao pri belom leku koji nazalost jako sporo susi.
Nadam se da cu za jedno mesec ipo/dva krenuti sa sastavljanjem novog Yak-a 55m koji je kopija Graupnerovog ili ti Gernot Brukman-ovog foamy-ja. Razlika izmedju ovog naseg trenutnog i njegovog je u duzini trupa, tj. trup je duzi za kojih 5-6cm. Sve cu propratiti fotografijama, pa cete znati sitne cake oko ojacavanja i sl..ja ih jos provaljujem po raznim upustvima.
http://www.graupner.de/en/products/6a1ba16a-6101-4151-987f-08b143541507/9524/product.aspx
drjack:
Odlicno, nadamo se i nacrtima tog novog modela.
:)aplauz
djbojan:
Lepe letelice, moguce da cu i ja uskoro napraviti jedan, jos sam u pravljenju Pinkfire od Tibet Eagle.
SABURO:
Plan nemam, jer je avion kupljen gotov u DMT-u:
http://shop.d-m-t.at/htm/watchmatchresult.asp?MatchType=M1-0504-&MatchPar1=DMT5510
Da ne bude zabune, dobije se samo iseckan avion od deprona u beloj boji bez ikakvih karbonskih delova.
Bas sam danas leteo Yak-a nakon sigurno 2 nedelje pauze i vec mi je rutina malo oslabila i danas sam prvi put poigravao s njim, prolazeci kroz fudbalske golice...skroz ludo :big smile
SABURO:
Pre jedno sat vremena leteo sam Yak-a i u inverznom snap roll-u otkinem desni aileron, tj. odlepi mi se fiber traka koja glumi sarku na avionu...Sreca pa avion ima ogromne otklone, pa sam avion bez ikakavih ostecenja prizemljio..
Mozda zvuci otrcano, ali ovom avionu nisam preterano posvecivao paznje, tj. "redovnog odrzavanja" i u neku ruku bilo je za ocekivati da se ovako nesto desi pre ili kasnije...Ipak kada se malo presaberem, ovaj model vec ima preko 150-200 letova, nije malo...
Postavicu slike za koji dan.
(<--)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version