RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI

Yak 55M by leadfeather

<< < (11/14) > >>

drjack:
Isti servoi, mozda je razlika u tezini prijemnika mada tu sigurno nije neka razlika. Folijom sam samo oblozio trup i vertikalac a ojacanja su u nosu ispod folije i to od balze 2mm. sve mali komadi, pa ni tu nema neke tezine.  Izoflor 6mm (dok ga ne potrosim pravim od njega). Elisa ista ko tvoja GWS 8x4.3. Jedino na vagi nisu bile sipkice do servoa ali one su mozda da ne lupim do 20g. Moguce da je tu razlika.
Imam i 2S bateriju od 650 pa cu i sa njom probati. Onaj plavi model bio je na vagi sa 2S baterijom 280g. ali je imao tezi motor, ali bio je i manji , to sam sada ustanovio.

grebic:
Ako ti je motor 1800kv, kao ovaj moj
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__9070__Turnigy_3020_Brushless_Outrunner_Motor_1800kv.html
Sa tom elisom pitanje je kako ce se ponasati na 3s. Da je onaj drugi sa manjim kv bilo bi ok. Mislim da je ta elisa velika za 3s. Na punom gasu na 2s vuce 9-9.5A
Poleti ti to na 2s, za svaki slucaj
Prijemnik je kod mene onaj narandzasti sa HK. Skinuo sam kuciste i sada ima umesto 9, nekih 4-5g :big smile
Bravo za tezinu! Ja kod nas u Ca nigde ne mogu da nadjem izoflor da nije izboran sa jedne strane, pa ga i ne koristim. Mozda je stvar u tome

drjack:
Da, taj motor sam planirao, a imam i TGY 2204-14T
Poslusacu te i probacu ga na 2S.
Taj izoflor sam uzeo  u Uradi sam a upakovan je po 10 tabli  i pise na njemu  Arbiton (ime proizvodjaca),
Zelene boje gladak sa obe strane a bilo ga je i od 3mm....
Inace metalne sipkice imaju oko 2g po kom. bar tako vaga pokazuje ali mozda i nije bas najpreciznija.
Na ovom modelu sam servoe repa stavio blize krilu pa su one malo duze i krive se. Najbolji bi bio karbon ali ga vise nemam.
Nesto cu da smislim mozda stavim male vodjice

grebic:
Danas je poleteo i drugi Jak. Tezina ovog Jakova je nekih 185g. Ovo je drugi let, tacnije drugi duel sa vetrom :big smile
Snimak je jako los jer je snimano krs tel

Gatti.Gatozza:
Gde si nabavio te lagane šipkice za servoe? Ja na mom YAK-u imam neke pocinkovane, koje su malo teže nego što bi ja to voleo.
Ovih dana počinjem da pravim novog pošto je stari otežao od silnog lepka kojim sam ga krpio.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version