RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI
Yak 55M by leadfeather
grebic:
U prodavnici auto delova. Sajla sauha za Jugo. Kod mene u Ca 190din. Pozdrav
drjack:
Danas sam u Trsteniku probao Yaka sa novim motorom. Umesto TURNIGY 2204-14T ubacio sam
crveni Turnigy 3020 1200kv. Razlika je vrlo vidljiva. Ima vise snage i cini mi se da i baterija duze traje.
Koristio sam 3s od 610 mh. Pred kraj dana je bilo malo vetrovito ali i vrlo hladno pa smo se posmrzavali.
Na kraju su dosla dva policajca i naredili "Avijacija mora dole" - razlog jedan poznati politicar je upravo
trebalo da poleti helijem sa stajanke.. Mala avijacija je tako bila prizemljena.
U svakom slucaj to mu je neki 20 let bez ikakvog incidenta.
Ovaj model je stvarno super....
drjack:
Sezonu 2012 otvorio sam 1.jan. sa malim Yakom kome je ovo bio 90-ti let bez incidenta.
Evo par fotki:
grebic:
Posle duze pauze, uzeh stanicu u ruke. Napunio baterije, oduvao prasinu sa Jakova i pravac kod komsije u njivu (yay)
Jeste da je bilo hladno, ali bas mi je prijalo da malo *pustim mozak na otavu* (fiu). Nista lepse, nego kad je sve na dovhat ruke. Sva priprema, letenje i odlazak na *aerodrom* stane u pola sata :big smile
Po ko zna koji put me ovaj malisa oduseovio. Tako prakticna i funkcionalna sprava da nemam reci. Okrenuo koji krug i sa osmehom dosao kuci. Prelep osecaj...
Odavno nisam leteo, a i hladno za prste pa snimak i nije nesto ekskluzivan...al ubise ovi sa auticima :hehe Sto se zahuktali...moram i ja uskoro da nabudzim neki da se pridruzim i toj druzini ()-()
http://www.youtube.com/watch?v=BlhXbs3Dtn0&feature=youtu.be
drjack:
U pauzi dok cekam jos neke sitnice za nastavak radova na Citabriji, napravio sam ovih dana, novog Yaka.
Stari je odradio svoje i nakon nekih 350 letova bez ijednog pada , otisao je u zasluzenu penziju. Izoflor je od silinih naprezanja poceo da popusta i dosta je omeksao, pa nije vise bilo smisla lepiti ga. Ovaj novi sam komplet presvukao kineskom folijom, a na mestima gde je stari najcesce pucao (npr koren krila i horizontalca) ispod folije je dobio i malo epoksija i platna. Generalno ovaj je sada dosta jaci. Samo da mu jos napakujem elektroniku. Za nijansu je i tezi ali nece preci 300g. Pravio sam ga za spoljnu upotrebu. Nosi br. 3 jer mi je to treci ovakav model.
Ovo avionce je vrlo zgodno i uglavnom mi stoji u gepeku. Ne treba veci prostor ili aerodrom, samo pune baterije.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version