RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI
Ampmaster
bjanko:
Drjack kako napreduje Ampmaster od 1600 mm kad ce biti neka slika, dokle je stigla gradnja
rajevic:
I mene interesuje dokle je stigla gradnja AMP-a od 1600mm ()-() (<--) (yay)
drjack:
Ne objavljujem slike jer je sve vrlo slicno prvoj gradnji pa racunam nema potrebe. Ali ajde kad ste me prozvali malo i da pisem.
Gradnja nije daleko odmakla zbog nedosatka vremena ali ide zima pa cu ubrzati. Trup je dosta duzi od originala, a obzirom da sam
bocne strane trupa radio iz jednog dela, prvo sam spajanjem vise komada balze dobio potrebnu velicinu. Bocne strane su od balze 2 mm dok je kod manjeg modela bila 1,5mm. Ostalo je klasika vec prikazana ovde.
Isekao sam papire od sablona , zalepio na balzu i po njima isekao bocne strane. Poprecna rebra unutar trupa sam radio od avio spera 3mm.
Bocna ojacanja sa unutrasnje strane tek radim i negde ce biti avio sper, negde balza a negde lipov furnir 2mm, u zavisnosti od mesta ugradnje.
Rep je radjen od balza letvica 8x8. Na mestima gde dolaze sarke doci ce i ojacanja.
Evo par slicica:
Kako rekoh profil je simetrican a krilo sam podigao u osu motora.Rupe za bajonet sam probusio na trupu na obe strane u sklopu.
Kada napravim vodjice bajoneta od epoksija, tu cu naknadno dodati i ojacanja sa obe strane .
Jedno, ono spoljno sam vec napravio od avio spera 2mm.
Alat za kabinu cu morati da pravim , jer je stara kabna siroka 8cm a nova ce biti 11cmm..
Ova gradnja je ipak eksperiment, jer se dosta razlikuje od orig. plana . Ipak ako ovaj model bude leteo upola dobro kao prvi Ampmaster bice to dobar model...
rajevic:
Bravo Dragane vidim da nema sta zapravo da se govori jel je ista gradnja samo ja cekam malo detaljisanja oko simetricnog profila koji ide korz sredinu trupa. Hvala sto si koliko toliko podelio tvoj rad sa nama. Do sledeceg posta. Pozdrav. ()-() (<--)
rajevic:
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version