RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI

Ampmaster

<< < (7/57) > >>

Mythbuster:
Sad je mozda kasno, ali za sledeci model i druge modelare, godove balze na spoju dve ramenjace si pogresno orijentisao, treba da idu vertikalno, da spajaju gornju i donju ramenjacu, ovako, ima da pri prvom vecem opterecenju pukne izmedju godova.

Ovako je lakse seci i uklapati ali je pogresno.

soprano:
Svaka cast za napredak,ja cu da se zahvalim kolegi za ove informacije u vezi godova na balzi jer to ce svima da znaci u izradi.Smatram da sa ovim ramenjacama od lipe 6x6 nije trebala balza kao ojacanje jer nece to ni da mrdne a slazem se da moze doci do pucanja balze kad su godovi vodoravmo postavljeni.
Nista to nije toliko strasno,na greskama svih nas se covek nauci pa samo napred i sve pohvale.....

Pozzzz.....

drjack:
Hvala na savetu, da se radi o vecem modelu uradio bih tako,  ali ovde bi se  o tome  dalo raspravljati. Da bi pukla balza moraju  da puknu i dve  ramenjace i dva planka odozgo i odozdo , a kada sve to pukne onda vise ta popuna i nema smisla jer nema ni krila. ;D Iskreno ovako mi je bilo brze, na Spacewalkeru sam radio po ps-u. Sto rece Soprano mozda je ovo i visak.  Ovde pored planka  dolazi jos i jedno manje ukrucenje na centralnom spoju krila najverovatnije od karbona. :big smile

Mythbuster:
Sasvim jasno, moja napomena je bila iz cisto edukativnih pobuda.

drjack:
Ma super je svaki komentar, sto se mene tice sledi par dana pauze zbog odmora, a
Tosa ce da ubaci nove fotke svog modela  ako stigne.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version