Author Topic: Cesna 152 home made by Soprano  (Read 66730 times)

Offline soprano

• Full Member
  • Pravim,pravim pa rasturam.....:)))))
Re: Cesna 152 home made by Soprano
« Reply #60 on: January 11, 2011, 07:15:27 PM »
Hvala drustvo na lepim recima,pala je odluka da bude elektro varijanta tako da ja nastavljam sa radom imam par stvarcica koje moram onako u letu da sredim ali slike ocekujte uskoro.....

Ja neznam cemu ovo sluzi,a pritom i ne radi.....:)

Offline soprano

• Full Member
« Reply #61 on: January 14, 2011, 11:05:01 PM »
Radovi i dalje u toku evo svezih slicica pravo iz radionice.Trenutno radim plankiranje prednjeg dela,balza 1,5mm i da ja ne pricam sad tu nesto mnogo,tu su slicice koje pricaju svoju pricu...

Offline soprano

• Full Member
« Reply #62 on: January 14, 2011, 11:10:43 PM »
Prilikom plankiranja na pojedinim mestima,iako se ja trudim da bude kako treba,pojavljuju se supljine iznedju plankova.To su mesta gde se balza nije lepo spojila pa imam supljinu.Recite mi sa cime je najbolje da se te supljine popune,da li je to neki kit (git) ili beli lepak pomesan sa piljevinom?

Offline srpska posla

• Full Member
« Reply #63 on: January 14, 2011, 11:22:39 PM »
Šupljine najbolje je i najlakše da popunjavaš balzom, isečeš balzu u klin i ubaciš, manje rupe najbolje se popunjavaju prilikom šmirglanja:sipaš super lepak u pukotinu i prešmirglaš taj deo i malo šire i sama piljevina i lepak stvore odličnu ispunu, sve to uradiš dok je lepak još svež.
Jednom Hobi, opet Hobi treci put...to su vec srpska posla

Offline vpanin

• Jr. Member
  • **
« Reply #64 on: January 14, 2011, 11:29:05 PM »
Samo cepaj Soprano, vidim da si napravio i drzac za bat.
To!

Offline soprano

• Full Member
« Reply #65 on: January 15, 2011, 11:42:01 AM »
Posto sam resio da bude elektro,postavio sam drzac bat. i drzac za ESC tako da ne moram da razmisljam da li ce da se tumba unutra ili ne....

Offline sasa

• Hero Member
« Reply #66 on: January 15, 2011, 12:18:09 PM »
Hvala drustvo na lepim recima,pala je odluka da bude elektro varijanta tako da ja nastavljam sa radom imam par stvarcica koje moram onako u letu da sredim ali slike ocekujte uskoro.....

SHTETA... :mhm :sljus

da ovako lep model bude el.... ma necu ni da napisem do kraja :hehe
« Last Edit: January 15, 2011, 12:21:04 PM by sasa »
BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

Offline soprano

• Full Member
« Reply #67 on: January 15, 2011, 03:54:42 PM »
Moramo da idemo u korak sa vremenom,neki potenciraju da je struja zakon i buducnost ovog hobije pa ja rekoh da proverim o cemu se tu radi...

Offline vpanin

• Jr. Member
  • **
« Reply #68 on: January 16, 2011, 01:21:20 AM »
Ma samo je ti cepaj dalje.Kako da bude glow kad ce starter da bude tezi od gotovog modela u elektro varijanti..To stvarno ne bi imalo smisla..
Soprano, poshto si bio vredan, evo imam neshto za tebe:

0.8 ultrakvalitetan chelik za pushrod-ove!

Trazio sam ovo de ocesh, i taman kad sam skontao da nema shansi da nadjem, odem do komshije chika Juge (prva lemilica sela) da neshto lemne, kad ono ima KOLKOOCESH!
Imash ovde vishe nego shto ti treba...

Offline soprano

• Full Member
« Reply #69 on: January 16, 2011, 11:39:05 AM »
Pa to je super,sad ne moram da razmisljam za komande...Hvala druze

Offline soprano

• Full Member
« Reply #70 on: January 16, 2011, 03:07:59 PM »
Sad mi je potrebna mala pomoc,znam da bi tu Nikola najbolje mogao da mi objasni sta trebam da uradim dalje.Mozda sam se malo upetljao ali nije opasno,ko pita taj ne skita.Trenutno radim detalje na zadnjim staklima pa ja sam do nekle odradio pa je pitanje kako dalje,ja nemam ideju kako to da odradim pa reko hajde da pitam evo i slike dokle se stiglo...

Evo ovde sam improvizovako kako bi mozda trebalo da bude.Mislim da u tom delu treba da ide laminirana balza.

Na ovom gornjem polukrugu treba takodje da dodje balza 1,5mm kako bi dobilo jednu celinu ali moze pomoc kako to da odradim a da ispadne dobro...

Hvala unapred....

Offline Dakyle

• Jr. Member
  • **
« Reply #71 on: January 17, 2011, 10:19:21 AM »
Sa ili bez detalja, lepo modelce i svaka cas druze za pedantnost... Zelim ti da ga letis duze i lakse nego trenutno model (koji je pretezak) tako da odluka sto si poslusao VPanin-a da bude elektro je skroz na mestu. Pozz pa da ga vidimo uskoro na delu

Offline soprano

• Full Member
« Reply #72 on: January 17, 2011, 11:55:31 AM »
Hvala Dakyle,jeste da je moj prvi model Bejbi malo dobio na kilazi ali to planiram da sredim cim ugrabim malo vremena a to vreme cu da dobijem kad zavrsim Cesnu pa da imam sta da letim dok ovaj repariram.Na Cesni ima dosta detalja,tako da cu polako da ga dovedem u celinu pa da to i na oko izgleda lepo.
Hvala jos jednom....

Offline vpanin

• Jr. Member
  • **
« Reply #73 on: January 17, 2011, 02:25:16 PM »
"Na ovom gornjem polukrugu treba takodje da dodje balza 1,5mm kako bi dobilo jednu celinu ali moze pomoc kako to da odradim a da ispadne dobro...

Hvala unapred"

Ta balza od 1,5 mm predstavlja mesto na koje cesh kasnije da lepish "juvidur" odnosno prozirnu plasticnu foliju koja igra ulogu "stakla" na modelu.
Shto se tiche dobijanja potrebnog oblika najbolje je da npr. isechesh balzu u traku potrebne duzine, navlazish je dobro vrucom vodom (predjesh preko balze par puta natopljenim sundjerom) i okvirno je (shpenadlama samo) postavish u dati oblik.
Mozesh i da nadjesh neshto slichnog oblika, npr. flashu coke il tako neshto i obmotash je oko tog.Stavish sve to preko noci pored peci da se osushi potpuno iii ujutru imash zeljeni oblik.
Predlazem ti da ove nosache za trup lepish epoxyem zbog male povrshine lepljenja i potrebe da vez bude chvrst.
O lepljenju plasticne folije za balzu - kad dodje vreme..

Pozz

Offline misha

• Hero Member
« Reply #74 on: January 17, 2011, 11:05:01 PM »
mislim da je najbolje da od kartona prvo izrezes sablon, kako bi dobio sto lepse zakrivljenje, a zatim isces balzu, pokvasis... itd kao sto ti je vec objasnjeno.