Da se i ja ukljucim. Kazu da nema konstruktivnog razgovora bez dobre opozicije. Pa evo da ja budem opzicija gore navedenim misljenjima i stavovima. Ja letuckam nesto helikopter ali je to daleko od nekog dobrog (atraktivnog) letenja, pa u tom smislu i ne mogu davati neke neoborive savete. Medjutim ima tu neceg drugog. Poslednjih godina je kod nas doslo do eksplozije modelarstva kao hobija. Po meni ni nema lepseg hobija ali u isto vreme je to i zahtevna zanimacija. Treba dosta informacija (znanja), slobodnog vremena, prihvatanja porodice, unapred pomirenje sa buducim padovima i lomovima, nesto para, odlazenja na mesta gde se leti, nova poznanstva. Ima ljudi koji u trenucima donosenja odluke da to probaju nisu ni svesni da ce negde na sredini puta odustati. Ja sam imao srecu da jedan ozbiljan helikopter, Robbe Ornith .46, dobijem na poklon od nepoznatih ljudi, jer kad su videli sta im sve jos treba i da to za njihovog klinca moze da bude veoma opasna igracka, cuvsi za moje bavljenje modelarstvom, spakovali sve i doneli mi. Vise ih nisam video.
Ode se na You Tube i potrazi E-sky CP Belt V2. Bezbroj filmica u kojima ta spravica za pocetnike a i one naprednije sjajno leti. Ima je u Novom Sadu mislim za oko 25.000. Za te pare se dobije sve sto je potrebno. Ima i veliki izbor rezervnih delova. Moze se odmah nabaviti. Ja bih tu poceo, pa ako se ne daj boze ispostavi da to nije "prica" za mene, nista, odose 250 E i nista. Probao sam, kako bih drugacije znao.
Onaj lepsi deo. Ako uz simulator i dobro zagrejanu stolicu to krene kako treba, taj slabasni helikopter ce izdrzati taman do samostalnog sigurnog letenja, krstarenja, poletanja i sletanja. Kada se ta vestina osvoji i oseti uzivancija letenja helikopterom nova, veca masina (.50) i sve sto joj pripada ce se usunjati u kucu a da to niko ni ne primeti. Postace i ostace clan porodice za sva vremena. Meni se to dogodilo pa sam samo hteo da iznesem svoje iskustvo.
Puno pozdrava. Bata Stepanovic.