Koliko sam ja shvatio, autor ovog topika ne traži koji motor da kupi, već:
Ja u pretrazi nisam uspeo nista da nadjem u vezi sa "Premotavanjem-viklovanjem elektromotora"
Naravno da se u odnosu na cenu i utroseno vreme to danas skoro i ne isplati, ali sta drugo raditi po losem vremenu ?
Osim sa drustvom
Mozda nije jeftinije, ali zato imas nesto cemu mozes da se divis.
Zanima me dali to neko radi/radio i kakva su njegova iskustva ?
Ja planiram da (probam) premotavanje jednog CF 2822 iz HK-ga, pa me zanima kako i na sta treba obratiti paznju ?
Toliko od mene za pocetak, ja sad ode na a vi udrite po tastaturi.
pozdrav.
Moje iskustvo s viklovanjem malih motora tj s "viklerima" (nisu oni za kosu) je to da im se ne isplati to da rade - mnogo posla i nemogu adekvatno da kompenzuju tj naplate i zato neće to da rade, a žicu nerado prodaju il je debelo naplate.
@Yu-men
Ne odustaj od namere. Ne nerviraj se i kreni u potragu za žicom, ali se pomiri s činjenicom da žicu 0,53mm nećeš naći. Idi na alternativno rešenje <=> 0,5-0,55-0,6. "Okrugle" cifre prečnika žice ćeš lakše naći 0,5-0,6.
Pridržavaj se uputstva o razmotavanju (tibeteagle, miša2002) i one tabele.
U međuvremenu, dok ne nabaviš žicu, izreži od -recimo mediapana, model statora, što tačnije i uzmi par metara ribarskog konca ili još bolje, strunu za pecanje (ona "beži" na sve strane) i probaj da namotaš na model par segmenata što zategnutije i što pravilnije! Ako to uspešno uradiš u bilo kom pokušaju i ne p.p.zd.š, kreni sa premotavanjem. U suprotnom, ne rasturaj ono što nije neispravno.
Ako si "položio" (kod sebe samog) i ostao pri premotavanju (veruj mi - nije sveto pismo) i nisi uspeo da nabaviš tih desetak metara žice, žicu možeš naći na nekom, starom ili novom, transformatoru - recimo mrežni trafo od 200W...
NE MOGU DA VERUJEM DA NIKO NEMA DA PONUDI 10m ŽICE 0,5 ILI 0,6mm !