ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

Pomoc otkazao ESC ili motor

<< < (2/4) > >>

firebird:
Da ne ispadnem sad ja glup i neuk ali zar na ručici gasa na 3d helijima ne menjas ugao elise i time upravljaš podizanjem modela a gas se uključuje preko nekog drugog kanala tj.prekidača.Možda bi mogao JRlotpi da to objasni pošto on ima dx8 i vozi helije..pozz

Uzgred,koji prijemnik koristiš?

Lazo:
Prvo, nemam pojma odakle se sada helikopter pojavljuje u priči!? Drugo, taman i da je tako, kod helikoptera gas i kolektivni korak rotora su na istoj palici, odnosno - palici gasa na stanici.

(pijemo)

firebird:
Pa zar ne pise u prvom postu "hk 450 pro"  ???    ()-()

todor:

--- Quote from: ivanmagd on April 07, 2011, 08:51:45 AM ---Da nije slucajno na stanici reversovan kanal za throttle? mada ne znam kako se to regulise kad je stanica u heli modu.

--- End quote ---

Podesavanja za Hk450 Pro za stanicu DX8 sam preuzeo sa sajta Spectrum, znaci skinuo sa sajta fall presnimio na karticu
ubacio u stanicu i pojavio se nov model Trex 450 Pro koji sa svim podesavanjima, koliko su ta podesavanja tacna nebitno, cak sam probao
sa cistim modom Helija na stanici i nista motor ni da krene.
Jel mogu nekako da saznam za ispravnost recimo motora, znam uzmem drugi ESC i probam, ali nemam drugi ESC  :'(

Stanica je DX8 i prijemnik od DX8 stanice sa satelitom, sve je novo.  Na prvom kanalu je throttle i na nejga nakacen ESC.

firebird:
Pa pazi sad,motor možes samo nekim unimerom da proveriš da li neki od vodova nije u prekidu,hoće žice da budu odvojene i ako ti se čini da je sve ok.Opet pažljivo pogledaj sve kontakte esc-motor,esc-prijemnik,esc-baterija..
Kažeš servoi rade,znači prijemnik dobija napajanje i ubec u esc radi.Proveri kablić od prijemnika do esc na mestu gde ulazi u esc,....
I najvažnije,da li si programirao esc prilikom prvog uključenja,možda ti u opšte ne raspoznaje opseg gasa..?

Na kraju ti ostaje da ipak odes do nekog kolege modelara u blizini da priključi drugi motor na taj esc i da proba tvoj motor..
Ako si u KG ili blizini mogu ja da ti proverim... (pijemo)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version