To shto ti imash na kablu od balansera je zenski "poliquest" balance port.Ono shto ti je na bateriji je mushki JST-XH balance port.Jedina razlika je u tome shto je poliquest balance port shiri za jedan (neupotrebljeni) pin.
Taj prikljuchak sa dva pina koji je s jedne strane balansera ignorishi, to je ako cesh da ga povezesh na punjach pa da punish preko balance porta, a to ti nebiK preporuchio.
Poshto je to balanser za do 5S baterija ima shestopinski (5 celija + masa) izlaz s druge strane.Taj kablic ti sluzi da "preveze" petocelijski u trocelijski port.Tri crne su za 3 celije a crvena je za (valjda) struju.Na JST-XH balans portu imash tri (crnu, plavu i zutu) zice za celije i crvenu za (valjda) struju.
Probaj sledece:
Samo izvuci iz plastike zenskog konektora na kablu od balansera zadnji crni metalni pin (na tvojoj slici konektora krajnji levi) i prebodi ga u (jedini) neiskorishtjeni ulaz za pin pored.I to ti je to.Nabodi bateriju i balansiraj.(ovde ce mozda da smetaju one vodjice na gornjem delu JST-XH konektora baterije)
ili
Izvuci sve pinove iz zenskog dela konektora na kablu od balansera i nabodi direktno na bateriju u rasporedu crvena na crvenu i crna na ostale tri boje
Probaj tako da nabodesh i onda gledaj one diodice na balanseru (1cell 2 cell 3 cell) trebalo bi da trepere crveno dok ti se ne upali zeleno na err/check shto znachi da je bat izbalansirana.Ako ni jedna od dve gore pomenute metode ne radi onda cu ti ja dam jednu staru riknulu 3S lipo sa odgovarajucim poliquest balance portom pa ti to lepo prebodi sa balans porta baterije (ne mora nishta da lemish) i cepaj..
Ovo shto ti IvanGrozni preporuchuje ti ich ne treba (izvinite, al tako je)...To je port za paralelno (istovremeno) punjenje do 6 baterija jednim punjachem.Al za to morash da imash punjach ko djerdapska hidrocentrala...
tebi bi trebalo neshto ovako:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9913s tim da ni to ich ne valja ,
tebi u stvari treba: female JST-XH to male poliquest adapter za #S baterije al toga na HK (gledao sam) nema.
Ako ti nishta od ovog nije jasno nazovi, veruj mi problem uopshte nije slozen...