Zadnjih nedelju dana sam intenzivirao rad na Piperu. Model je presvucen kineskom folijom (zadovoljan sam kvaliteom).
Boja tj kolorna schema je skinuta sa modela Piper L-4 Grashopper.
presvucen model
Pre neki dan su obaceni servoi, a danas sam postavio motor i refarbao kapotaz.
Posto je Sava napravio kapotaz od stakloplastike, trebalo ga je prefarbati.
U Kragujevcu, firma Spin Company, koja zastupa DuPont, Helios, Mipa i jos neke firme u Srbiji,
ima svoju farbaru. Odneo sam im parce monokota da izaberem boju. Mislio sam da cu pogledati katalog
i iz njega izabrati nijansu. Medjutim na moje iznenadjenje, prodavac je izvadio spektrofotomer i
na ossnovu tri merenja dobio uzorak RAL i jos nekoliko referentnih paleta boja.
U ovoj firmi mogu bilo koju vrstu boje ubaciti u sprej, pa tako su i ovu meni spakovali, stim da je u nju vec
ubacen katalizator i mora se potrositi u roku od 3-4 sata. najinteresantnije je da ovako napravljen sprej
kosta jeftinije nego da kupite neki gotov sprej. Cena za ovu boju je bila 220din.
Posto je kod ovog Pipera "njuska" poprilicno uzana, veliki spiner je preruzan, a u mali ne moze stati elisa 13x6ili neka tome slicna.
Prijatelj mi je na strugu napravio glavcinu od aluminijuma kojom cu fiksirati elisu. Malo ne duza nego sto sam hteo, ali je i osovina motora
poduza, tako da je moralo ovako da se napravi
Model ce pokretati Saito 72.
Teziste jje bas tamo gde je Sava obelezio, bezs olova, ali sa servoima horizontalca i vertikalca skroz nazad u repu modela.
Ostaje jos sutra da napravim one pantalonice za trapove i da cekam da se vreme prolepsa.