Siguran sam da nisam jedini koji "ovako uz zicu" leti modele i siguran sam da ima mnogo boljih RC pilota kod nas, ali da mi je avion zaista legao, jeste! Skroz mi pristaje za moj stil letenja i trudicu se da ga sto vise primaknem F3A nacinu letenja. Trenutno mi sledi kratka pauza dok ne nabavim gorivo, a onda se uz jos malo podesavanja bacam na F3A program, da malo izmasiram mozak.
Ne spomenuh jedno od da kazem presudnih odluka za kupovinu ovog modela. U samo startu dvoumio sam se izmedju Angela i Wind-a 50 (koji ima brainstorm) i koji takodje moze da se prepravi na glow. U prvu ruku mi je Wind delovao primamljivije iz razloga sto je komplet avion plankovan balzom, za razliku od Angel-a. Medjutim na savet Nemackog F3A reprezentativaca Robin Trumpp-a odlucio sam se za Angela. Po njegovim recima i njegovom "skromnom" iskustvu Angel leti neutralnije i zahteva manje mikseva za prav let, dok wind 50 ima veci autoritet na vertikalcu, a s druge strane zahteva vise mikseva kako bi leteo ravno. On je leteo oba modela i trenutno leti Wind S Pro na SP u Muncie - USA, koje je danas otpocelo.
Da se vratim na moj avion, u subotu sam premerio ugao motora i ispostavilo se da je postavljen 1,2 stepena na dole u odnosu na osu simetrije i brze bolje sam pribegao saniranju greske postavivsi ga u 0. Iskreno skoro da nisam ni osetio razliku u letu, ali svakako mi je sada lakse jer znam da je sve u 0. Takodje imam mali problem sa uljem koje izlazi prilikom sagorevanja iz auspuha, tj. problem sa oracoverom, jer se na pojedinim delovima odlepljuje, pogotovo na onim spicevima, to sam sanirao kao i kod Oxalysa ulepljivanjem providnih nalepnica na te spiceve, obezbedivsi da se ne odlepljuju dalje. Cisto da napomenem da se ovo desava i kod elektro modela!
U svakom slucaju jos se upoznajemo i nadam se da ce me jaaaako dugo i srecno sluziti.