Ako smem da rezimiram... Taj Arrow takodje kupljen od mene... pa da nesto dodam...
Ako je servo i leziste bilo OK kad si sklapao avion i nadam se lepio krila.... znaci da je ostecenje nastalo nakon sklapanja krila/aviona... u suprotnom nema sanse da ne primetis da je drzac servoa slomljen/pukao od nekog udarca..... Posto je servo na sredini krila, nalazi se unutar trupa kad je krilo na avionu, tako da u toku leta , pa i manjeg udarca ili pada, ne moze da se izvuce na ovaj nacin iz samog krila....
Hocu da kazem, da posto strci nekih 2-3 cm iz krila, vrlo verovatno da si negde zakacio sam servo prilikom transporta aviona i krila, a da nisi ni osetio....
ne vidim drugu mogucnost kako je moglo da pukne, od upotrebe sigurno NE !
Mislim da si sve to trebao da vratis na svoje mesto, da ne pravis novo leziste, samo da ga debelo zalijes na sve strane EPOX-ijem, na sve strane... to bi radilo poso ....
Svaki avion koji izadje, otvori se kutija, pregleda se sve sa kupcem da li postoji neko fizicko ostecenje ili slicno, ukljuci se stanica, prijemnik, probaju se servoi, a cesto puta se upali i sam motor, probe radi, da i kupac i ja budemo sigurni da sve fercera i da nema ostecenja... poucen iskustvom...
Ako se salje AKS-om, onda to uradimo sami uz necije prisustvo ..... Pre 2-3 godine sam imao ruzno iskustvo..
coveku ispala alfa iz kese kad je raspakivao i to na glavu, na motor i iskrivilo high diznu, zvao poce da vristi, fabricko ostecenje, ali se zajebao i slikao, a na slici se vidi ono sto on nije pogledao da je ostecena dascica sa strane motora, gde je roknuo o pod..... Dobio je novu HIGH diznu i zamolio sam ga da se vise ne javlja...
Ljudi smo, gresni smo, svasta moze da se desi...
poz Zajko