Unapred se izvinjavam ako otvaram temu koja vec postoji, ja je nisam pronasao
Huh? da li je neko dobre volje da mi pomogne oko punjenja lipo baterije. Imam accucell 6 i evo upravo sam mu napravio i napajanje po ovom uputstvu sa foruma i sve to funkcionise.
Problem je sto ne znam da "rukujem" sa ovim punjacem Embarrassed
Procitao sam temu kako pravilno razraditi lipo bat. i to mi je jasno i tako cu i uraditi samo mi treba mala pomoc kako ne bih pogresio negde.
znam da sam trebao biti nezniji sa baterijama tokom prva tri ciklusa, i vrv ih nisam trebao skroz isprazniti do kraja, ali posto sam alav, jednu sam ispraznio vrv do kraja jer model vise nije hteo da mrdne Embarrassed
e sad sta me buni .. da li treba sad da idem na opciju LIPO BAT > LIPO DISCHARGE > pa namestim ono na 0.5a > pa podesim broj celija na 4s .. i na displeju onda pise voltaza 12V ... da nije ta voltaza mala jer je onda praznjenje do 3v po celiji ili gresim?? i koliko uopste to praznjenje traje < vremenski !
Takodje me posle buni da li ce sam balanser da zapocne punjenje ili moram sam da odaberen neku od opcija, koliko traje punjenje ( baterije su zippy 4s 30c 5000 ) i gde na balanseru vidim koliko je Mah baterija "primila".
molim kolege da mi malo detaljnije pojasne sam proces ....
.... da ne bude da sam gotovan, zaista sam procitao sve ove teme i malo citao i uputsvo ali mi i dalje neke stvari nisu jasne.