ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM
POMOC!!!!!problem sa servoima?????????
dejanBGD:
imam problem sa servoima. e ovako pravio sam brodic za hranjenje ribe i imam 4ch komandu . imam tri servoa unutar camca, jedan za levo desno. jedan za kipovanje hrane, jedan sluzi da pali prekidac koji pokrece motor. e sad sta je problem servoi rade super dok se motor ne upali cim se motor upali oni polude sva tri komada samo igraju levo desno... ako neko zna sta je u pitanju bio bih mu zahvalan unapred hvala !!!!!
disljenko:
Meni to lici na dve stvari, da ti je mozda reciver pokvaren ili da ti je taj servo za gas pokvaren. Ali vise mislim da ti taj servo za gas pokvaren, pokusaj da njega zamenis sa nekim drugim i da vidis sta ce da se desi. Uzmmi recimo taj sto ti otvara kiper za hranu i stavi ga na mesto tog za motor pa vidi sta se desava. pozzz
tibeteagle:
Nije sigurno da je problem u servoima. Ako imaš kolektorske pogonske motore brushed, one proizvode veliki radio šum pri radu i na to reaguje prijemnik, pa ne daje čist signal servoima. Antenu prijemnika odstrani što dalje od motora i probaj tako. mmmm
Ako je to, onda na motore se mogu staviti kondenzatori koji mogu da filtriraju ove šumove.
Ali može da bude i nešto drugo, zato slikaj brodić i stavi ovde, da se vide delovi. Može da bude i neki nepravilni kontakt napajanja ili slično...
dejanBGD:
probacu to sa antenom ali koliko mora da bude udaljena antena od motora?jer nemam bas puno mesta?
tibeteagle:
Nije toliko bitna razdaljina od motora koliko blizina sa predajničmom antenom. Antene približi na 50cm i vidi da li servoi rade stabilnije ili.. ?
Da li imaš stanicu sa dugačnom antenom MHz-nom ili kratkom Ghz-nom ?
Napiši kakav motor i ostale delove imaš u čamcu. Ako ne poznaješ tipove delova, naslikaj unutrašnjicu, da se vide svi delovi. Onda se može na oko dati bolja dijagnoza od onoga što si pre napisao. mmmm
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version