RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
Mustang p51-mini
misha:
dodje ti kod nas u warbirde, he he. dakle taj avioncic se podosta razlikuje od onih koje si do sada leteo tj mislim da ima mnogo
manju povrsinu krila, tako da ga je za razliku od prethodnih tesko leteti bez gasa (pretpostavljam). sto se tice
cg probaj ga postaviti negde na prvu trecinu krila (a 33% od napadne ivice) ili iskoristi neki cg kalkulator na netu.
Sto se tog dana tice, bili smo popodne u sumaricama (na nasoj livadi) i bas je duvalo. cak pri zemlji ne toliko
koliko u vazduhu.
pozdrav
zajko:
nisam ni gledao da li pise CG u upustvu... probaj ili taj kalkulator ili na trecinu krila od napadne, ja bih mu skinuo sve sto je visak, na pr. bombe i da bude malo nosatiji, ne preteruj.... i svakako bih mu stavio neku dvokraku, mislim da je ta elisa original cetvorokraka sranje... ali cu ti svakako poslati onu obecanu za EPP, ali mi nisi dao adresu...
E sad posto je WARBIRD on svakako trazi brzinu, kao i svi avioni tog tipa... ja ga nisam leteo tako da ne znam ali sam leteo vece i te "brze" cim nema brzinu on se gubi...
firebird:
E Mišo sećaš se da sam ti jednom prilikom u povratku iz Čačka rekao da volim ovaj model Mustanga.Trenutno nisam u situaciji da razmišljam o nekom većem modelu, u stvari mogu samo da razmišljam ;namig , pa sam rešio da idem uzlaznom putanjom i krenem od ovog maleckog,pa će onda da dodje neki malo veći brat raspona 85-120 cm , pa neki još veći , pa još veći i tako redom....a ovaj će da bude maketa i šablon za "skidanje" oblika....
Ovako je proizvođač "preporučio" CG:
ali po meni to nema pojma jer dužina celog modela je 470mm pa onda ova mera dođe 1/3 cele dužine pa onda izađe skroz iza krila, negde na trupu...
A što se tiče vetra,kad vratim film u nazad baš je bilo tako kako si kazao,pri zemlji se gotovo nije ni osećao,a na 10 m od zemlje je bio malo jači...ili ja od uzbuđenja nisam ni primetio koliko duva nego je bilo ono "Ma daj da ga poletim pa šta bude..." :-[
E ovo za elisu vidim da ljudi stavljaju dvokraku 5x2 ili 5x3 i na isti potisak kao na četvorokrakoj dobiju smanjenu potrošnju struje što znači duži let.
Probaću i to i takođe da maximalno smanjim težinu modela,pošto planiram da ga za sad polećem iz ruke i slećem na travu pa sledi skidanje bombi,točkića,led diodica...
zajko:
sve je ovo super sto si isplanirao, sem jedne stvari... Napadna ivica krila je pocetak krila od nosa... Kad se kaze 1/3 misli se na sirinu krila... ako je krilo recimo 12 cm siroko, 1/3 je 4cm od napadne ivice krila... zaboravi duzinu modela.. (fiu)
poz Zajko
misha:
--- Quote from: zajko on October 16, 2011, 11:05:42 AM ---sve je ovo super sto si isplanirao, sem jedne stvari... Napadna ivica krila je pocetak krila od nosa... Kad se kaze 1/3 misli se na sirinu krila... ako je krilo recimo 12 cm siroko, 1/3 je 4cm od napadne ivice krila... zaboravi duzinu modela.. (fiu)
poz Zajko
--- End quote ---
nisi ga razumeo. ceo model je dugacak 550 mm a kinezi su dali da je gc na 160 mm. (dakle trecina ukupne duzine aviona ili mereno od napadne, negde na pocetku horizontalca !!!!!??????? mmmm
braca kinezi...
stavi na trecinu krila i ne bi trebalo da bude problema. i naravno daj mu po gasu.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version