Evo nakon 10 dana cekanja da se ukombinuje lepo i mirno vreme uspeo sam da odradim prvi let....
Problem je sto imam samo jedan snimak jer se baterija na aparatu istrosila a nismo se setili ranije da snimimo sa telefonom
Sve je dobro proslo imali smo dosta muka da podesimo komande ali na kraju smo uspeli da ga odlepimo od zemlje.
Odradio sam dva leta od po par minuta...
Dok jos sabiram utiske i razmisljam o danasnjem letu dosao sam do nekih zakljucka ali o tome tek kad letim jos malo duze.
Za sad mi jedna stvar nije jasna...
Svo vreme sam vozio sa 50-60% gasa i to ga je jedva odrzavalo u letu. Baterija 4S 5000mAh
Na jednom postu ovde video sam temu o broju polova na motoru. ESC je trenutno podesen na 2 pola.
Upravo sad sam nasao specifikaciju i ako je to sto pise ovaj motor ima
14 polova.
Slots,Poles: 12,14http://www.dualsky.com/pro_list_for.asp?sid=119&nid=128&id=512 Dal to utice na snagu motora?
Druga jos interesantnija stvar je da tamo pise:
Max. weight of sport models: 2.9kg
Max. weight of 3D models: 1.9kg
Gondola komplet opremljena sa baterijama i krilom ima 4.7kg
, gde sam ga kupio oni to navode kao minimum za ovo krilo a max 7kg. (razliku sam mislio da dodam jos lipo baterija) a gde da dodam jos tereta kad i sa ovom tezinom mi je trazio konstantan gas...
Razmisljam se zasto su mi oni preporucili i prodali ovaj setup motor esc elisa 14x6 ako je taj
motor za modele do 2.9kg http://opale-paramodels.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=103&category_id=28&option=com_virtuemart&Itemid=83 Sumnjam da ima razlike izmedju aviona i paraglajdera krilo imaju jedan i drugi....
Poslao sam i njima jedan upit jer na njihovom sajtu nisu naveli u opisu motora za koju tezinu modela je predvidjen...
Trebam navesti da sam oba leta odradio bez vetra....
Ima li veze to sto je ESC podesen za motor od 2 pola i zato sam ga mora voziti sa 50-60% gasa ili jednostavno ovaj setup motor elise i ESC je malo za ovaj model i tezinom oko 5kg
Dok cekam njihov odgovor zeleo sam se posavetovati i sa vama.
Pozz..
Vladimir