RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

SIG CITABRIA

<< < (20/45) > >>

dejan_ts:
hmmmm,nazalost ovoga puta ja to necu raditi vec cu prepustiti onome ko ga je pravio ,da vidi zashta se cimao i toliko truda ulozio,naravno ako se to deshava kod mene na aerodromu punom snagam cu pomoci da se to lepo poleti ,leti i naravno po propisima sleti ,shto se mene tice meni je najveci gusht da onaj ko napravi model da taj i poleti ,to je cela svrha modelarcenja i samogradnje ,ali dobro videcemo , a razlog pitanja zashto se stalo sa radovima ,interesuje me dalji radovi jer su jako dobri i kvalitetni potezi dati u taj rad i vredi svaka slika istaknuta na ovom topiku
samo napred sa (work) pa se gledamo

drjack:
Pa mogao bi biti Trstenik, ali cu je ja poleteti.
Ne znam kada ce biti gotova ali racunam ovim tempom za jedno 2 meseca.
To sa Ampmasterom je bila jedna nesrecna okolnost i nista vise.

drjack:
Nakon pauze uzrokovane nedostatkom slobodnog vremena  gradnja se nastavlja.
Svako krilo po planu ima cak 5 letvica.
Jedna letvica i to bas glavna remenjaca,  od tvde balze   je bila iskrivljena, pa sam obe zamenio letvicama od camovine.
Ove sam letvice porucio od stolara i zaista su prave ko strele.

Odmah sam  obradio kraj remenjace, jer bi to kasnije bilo mnogo teze zbog tvrdoce drveta.

Na rebrima je ostalo da se izbuse rupe za zice servoa i svetla na krajevima krila.

nenadejno:
Bravo! (res) Odlican rad!

drjack:
Nastavak:

Na rebrima sam izbusio sve potrebne rupe, i krenuo sa sklapanjem krila.

Prvo sam rasporedio rebra i fiksirao remenjace spenadlama da ne beze.

Rebra sam lepio s desna na levo, koristeci pravilno isecene parcice medijapana, radi dobijanja pravog ugla.
Pri tome sam opet koristio beli Saratoga lepak.

Visak lepka sam odmah uklanjao stapicem za usi,

Kada sam zalepio i poslednje rebro, ubacio sam i gornju poprecnu letvicu i pritisnuo je knjigama dok  se ne zalepi.

Privremeno ubacena  vodjica bajoneta, pokazuje  da ce krilo imati pravilan ugao:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version