Danas sam malo modelario i nastavio radove na trupu Citabrije. Do sada nisam previse koristio nikakve sablone i ukrucenja prilikom lepljenja, jer je balza iz kita izuzetna i za sada nema nikakvog vitoperenja. Sve sam sveo na povremeno merkanje lenjirom i proveru geometrije trupa.
Po SIG nacrtu, u zoni krila je predvidjeno jedno veliko poprecno rebro u trupu, od avio spera i bajonet od dve vezane celicne zice sa prednje stane krila. Verujem da je ovo dovoljno da drzi krilo, ali mi djavo nije dao mira pa sam na sredini kabine tacno izmedju bocnih prozora ubacio jos jedno poprecno ukrucenje od avio spera. Ustvari snimio sam ga na Graupnerovom Pajperu koji ima nesto slicno.
Ovo je po planu
a odmah napred vidi se i dodatno rebro. Namestio sam ga tako da odmah mogu zalepiti okvire prednjih prozora koje sam vec bio lepio pa skidao...
Zatim sam ubacio jos jednu poprecnu spojku od tvrde balze
Pa jos jednu uz novo rebro
I na kraju to izgleda otprilike ovako:
Posle razmisljanja kako i gde otvoriti otvor za ubacivanje baterija, resili smo da ne diramo nista sa strane trupa,vec da ostavimo otvor sa donje strane iza tockova, odakle ce se ubacivati baterija. Takodje ce na istom mestu biti i rezervoar u buducoj benzin varijanti. Sve servoe i elektroniku cemo gurati maksimalno napred zbog tezista. Inace Tosa zbog obaveza jos nije poceo sa izradom modela ali je istu najavio za par dana. To cemo takodje ispratiti slikama...