Nije bitno koliko baterija ima mAh nego koliko ima Wh, a 4S 1500mAh i 3S 2000mAh imaju podjednake Wh
4x3,7x1,5=22,2Wh je isto sto i 3x3,7x2=22,2Wh
znaci motor ima identicnu kolicinu energije na raspolaganju. Prednost je na strani baterije od 4S zato sto efikasnost opada kako rastu A tako da ce i let trajati duze sa baterijom 4S.
Motore od 700kV i 900kV sam uzeo cisto porednja radi nekih brojki. Moglo je da bude 1000kV i 1300kV, samo da pokazem da koliko procentualno ima vise S toliko je procentualno potrebno manje kV. Naravno, ne mora ni tako nego se uzme manja elisa, ili drugi brend elise jer razlika izmedju proizvodjaca moze da bude velika po pitanju efikasnosti same elise.
Ono sto sam hteo da kazem je da je i u teoriji i u praksi uvek bolje vise V a manje A, naravno treba prvo dobro pogledati sta je dostupno na trzistu i po pitanju baterija i po pitanju motora da bi to sve moglo da se ukomponuje da radi kako treba. Mogli bi mozda i sami da spakujemo jednu 6S od 1000mAh koja je po tezini skoro identicna kao 3S od 2000mAh ali nazalost ne postoji motor od 140g i 500kV.
Da se ne udaljavamo mnogo od teme, i ponavljam jako kvalitetnog posta koji si prethodno okacio, ekstremni 3d zaista zahteva vrhunske komponente, i takav "modelcic" od 120cm moze ladno da izadje papreno. Pitanje je samo sta ce jednom 3d pocetniku takav model? Takav model moze u potpunosti da iskoristi samo neko ko je jedno 2-3 godine besomucno peglao nekog depronca pa mu je sada potreban daleko kvalitetniji model za sledeci korak.
I ti si sam krenuo od neke HK opreme i dosao do odredjenih zakljucaka. Sto se motora tice, slazem se sa tobom, ali i kontroler moze da napravi razliku, nazalost razlika u ceni izmedju Jeti kontrolera i nekog sa HK je suluda, jesu bolji ali ne toliko. A da, ja danas imam ipak samo Hacker/Jeti kontrolere.
Pitao si da ti neko javi za dobre servoe, recimo da imam odavno tu info, ali ces da padnes u nesvest kada vidis cenu i pomisliti da je to previse. Isto tako si mislio i kada sam ti pre jedno 2 godine pricao za motore, pa ispadoh u pravu
.
No ajde, udahni duboko i klikni, mada upozoravam, ima da boli
http://www.der-schweighofer.at/artikel/78579/servo_ds_292_mg_graupnerpoz