Ovo je pocetak jednog projekta koji je nastao iz nekoliko razloga. Neki od njih su to sto sam obecao Djoletu da cemo napraviti neku letilicu koja bi bila dobra platforma za njegovu FPV opremu, zatim to sto mi je trebalo materijala da se ucim da radim u Corelu, pa zatim je tu i to sto me zainteresovalo da projektujem sam modele od konstruktivne gradje itd itd.
Sve u svemu, krenulo je tako sto sam se jos ranije zainteresovao za jednu UAV letilicu pod nazivom RQ-7 Shadow.
Njena konstrukcija je klasicna prica sto se UAV tice, jedino je rep malo neobican, ima izvrnut V rep. U clancima se govori o tome kako je ova konstrukcija dobra zato sto u zaokretima ova vrsta repa pruza vecu stabilnost i zaokreti su savrseni i bez upotrebe elerona.
U pocetku smo razmisljali o elektro pogonu, medjutim, mislim da bi najbolja varijanta bila neki benzinski motor od oko 20-26cc jer bi sa time i flasom od 1.5litar goriva dobili veliku autonomiju. Tome ce doprinijeti i profil krila koji pruza veliki uzgon i male brzine.
Ovo je neki sturi prvi nacrt, plan je da postavim sve pripremljeno za laser ovdje na forum pa ako se nekom svidi neka se posluzi:
Za sada sam uradio korene krila, i krila.
Koreni krila (po 20cm) ce biti jedna celina sa repom, a sama krila u duzini po 100cm, ce se kaciti.
Nastavak radova ce biti za par dana posto je mom laser-manu slava, pa cu kad prodje otici da isecem jos nesto djelova za trup.
Do tada evo nesto slika :
Ostatak slika je u galeriji:
http://s37.photobucket.com/albums/e51/saxpg/UAV/Komentari i savjeti su dobro dosli, i pitanja naravno.