RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Zica za secenje stirodura?
Vaci:
--- Quote from: branko97KW on June 27, 2013, 08:10:07 PM ---A sta je trafo to je nesto kao ispravljac ili je to to?
--- End quote ---
.
...decko... google je trenutno tvoj najbolji prijatelj, ovo ti ozbiljno kazem... evo jos jednom ako nisi video radddeta
Citaj, citaj, citaj, .... i forum i google i sve.... pitanja koja postavljas su bezvezna i toliko laka da se nadju na netu da niko ne bi trebalo da ti odgovara. Pitaj caleta, nekog druga koji se malo razume, citaj, citaj, citaj.... Veruj da svako ovde zeli da ti pomogne i da svi nekad letimo zajedno i pokazujemo sta znamo i imamo. Ali da bi pokazao sta znas, prvo moras nesto da naucis. Zato prvo citaj, citaj, citaj... pa pitaj pitaj pitaj... pa probaj probaj probaj tim redosledom. I uspeces na kraju ako si dovoljno zagrejan i uporan. Ali za boga miloga, prvo procitaj nesto i razumi, da te ne ubije struja ili da ne zapalis nesto, posle dzaba sve... Iznervirao sam se odo da pijem kafu...
raddde:
branko97KW...cccc
imam jednog takvog ;namig
kad ulazis u neku materiju ,moras da vladas elementima
znaci ucis elemente...
sta je trafo?......naucis
pa, onda dodas diode i eto ti ga ISpravljac..naucio
znaci, nema PRECICA ni INSTANT resenja, NI 3u1.....
znanje je breg..polako, ako ides do vrha
»Nema granica, Džonatane?« – pomisli još jednom smije-
šeći se. I tako zapoĉe njegova trka za znanjem.
rece jedan pisac
branko97KW:
Ne nego sam gledao po youtube da svi koriste ipravljac za akumulatore kod kola od 12V , pa sam misleo da moze on.
bokki:
Branko karakteristike tog trafoa za akumul. nisu pogodni za jednosmerni izvor struje koji tebi treba, a struja je ????......(mora malo i knjiga da se cita a ne samo gleda YOU TUBE)... Prvo podji od toga koju zicu koristis...u sustini svaka zica koja provodi struju se prilikom prolasaka iste greje...ne mora to biti cekas ili kantal... prvo krilo koje sam isekao bilo je iseceno celicnom zicom tj nit raspredena iz celicne sajle kocnice od bicikle koja je ispravljana i zatezana o ciglu TA peci.. :sljus......pa neka celicna zica nabavljena sa posla..ne secam se i sam od cega.. .pa tek na kraju kantal..izvadjen iz neispravnog fena...Trafo... neki tezak veliki oko 15V koji i danas radi...ali do toga je ulozeno mnogo mnoogo licnog truda, starijim i iskusnijim postavljeno beskonacno ponekad i glupih pitanja i i stvoreno beskonacno zakljucaka koji daju odgovore sta je dobro a sta treba menjati u nekom projektu.......a sve ostalo je licno iskustvo i prakticna primena postojecih resenja koje starije kolege na forumu vrlo rado i dobro umeju da objasne..zato pitaj.. ne skitaj...i cuvaj se struje...
branko97KW:
Nasao sam kod komsije trafo 12V i extra mi je odradio poso , sad mi je ostalo jos lepljenje.
Koji slikon da uzmem , cuo sam da moze bilo koji ali moram pitati iskusne. :D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version