Da vam predstavim ovaj elektro trainer od elapora raspona 163cm.
Odlucio sam se za ovaj model jer mi je trebalo nesto sto moze da sleti na dosta losu podlogu
jer su tereni ovuda kod nas jako losi a trave rijetko dje ima. Znaci ili asfalt na letilistu ili livada
(ako se tako moze nazvati) sa dosta kamenja i ostrim korovom. Takav avion bi bio dobar za
trenazu, a uz to posto je ovoliki raspon moze i da ponese stosta za slikanje iz vazduha, a
pokazalo se , moze i da povuce jedrilicu. Nije trebalo dugo da trazim posto je Mentor cini
mi se trenutno jedini takav u ponudi.
S obzirom da imam fina iskustva sa svim sto dolazi iz MPXa tako je bilo i ovaj put.
Kada se paket otvori prvo sto pada u oci je velicina trupa i prostor u njemu.
Mjesta u trupu ima za povecu kolicinu baterija, a vjerujem da moze stati i nesto alata za opravke
Nosac motora je rijesen jako lijep nacin, tako da ima dosta veliki protok vazduha a moguca su i razna podesavanja ugla motora.
To se radi pomocu sarafa sa prednje strane nosaca.
Sam nosac kao i plocice koje drze stajni trap uradjene su od extra kvalitetne plastike.
Sastavljanje nije neki problem posto je sve uradjeno toliko precizno da nema potrebe za nekim podesavanjima vec svaki dio
ima svoj zlijeb u koji treba da udje.
Ja sam jedino zaboravio prije sklapanja polovina trupa da zakacim produzni kabal za servo za vucu.
Kuka je na malo cudnom mjestu, iza kabine ali jos uvjek nismo probali da vucemo jedrilice pa nisam siguran kako sve to djeluje u
letu, mada su starije kolege skeptici po tom pitanju.
Elisa koju za sada koristim je drvena ( u nedostatku druge )
Pogon: turnigy C3548-900 ESC turnigy sentry 40A elisa 12x6 baterija ( za sada ABF2200 3s )
Stajni trap je extra jak...
A zadnji tocak je rijes na jako fin nacin
Evo jos par slika za poredjenje
Prvi let je protekao odlicno. Avion se vazduhu ponasa lijepo i bez gasa leti skoro kao
jedrilica. Nazalost snimak sa prvog leta nije neki pa cu snimiti reprizu kad se
Fenix vrati sa puta. Njegova zasluga je shema na avionu i ovom prilikom se zahvaljujem.
Toliko za sada. Pozdrav iz Podgorice.
Sasa