RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI
Yak-55 3D 1100mm od stirodura
skleki:
Koje minimalne debljine stirodura ima na trzistu? Ja sam nasao najmanje 10 mm
Daki:
Pozdrav Skleki,
Mislim da to najtanje sto se proizvodi. Tanje ploce su od izoflora i deprona. Ako vam treba stirodur debljine 5-6mm mislim da cete morati sami da rezete, ili da se obratite nekome ko ima sekac za stirodur.
Daki:
Poleteo je. (yay)
Danas je na Palicu duvao najodvratniji vetar ikada, i to u nenormalnim naletima. U jednom momentu je bilo apsolutno mirno a u drugom momentu nalet vetra od 7-9 m/s. Ipak, uspeo sam da napravim 10 startova sa mojom elektro flotom.
Da se vratimo na model ove teme.
Prvi utisak je relativno pozitivan. Model je poleteo gore kao raketa i nakon 2-3 klika na trimerima je leteo super. Vec u drugom zaokretu sam poceo sa isprobavanjem osnovnih akrobacija, da bih pri kraju prvog leta okacio model na elisu (hover) nakon nekoliko sekundi u hoveru jak nalet vetra je odbacio model 4m ali sam bio na preko 5m visine tako da sam ga uhvatio na vreme. Posle sam odradio jos dva starta. Sada sledi podesavanje velicine otklona, dual-rate i expo funkcije, tj. leteti, leteti i samo leteti. Cini mi se da cu staviti nekih desetak grama u rep.
tibeteagle:
Davore, čestitam ti na prvom letenju superiornog modela od superiornog materijala sa superiornim pogonom. :)aplauz :)aplauz :)aplauz
Sa njim ćeš uskoro i ti postati superiorni RC 3D pilot. :big smile
Rekao sam ti da neće biti problema, znajući da je model dobar a i da si već spreman za njega. Drago mi je da si ga kompletirao i poleteo.
Čuvaj se početnog optimizma sa njim. Idi korak po korak. Bolje prvo leti sa njih predveča kada nema vetra.
Samo napred, odnosno gore.
()-()
Daki:
Hvala TE (pijemo)
Da, prvo su na redu osnovne akrobacije, kada ovladam njima onda prelazim na 3D.
Nego, znam da ekstremno glupo zvuci ali veca baterija mi se brze praznila nego manja. Doduse duvao je uzasan vetar, i bio sam malo blazi na gasu sa manjom baterijom. Videcu koliko ce trajati letovi u normalnim uslovima bez vetra.
Za ostale, manja baterija je 3s 1800mAh a veca 2200mAh, i sa manjom je teziste cini mi se bolje.
Pozdrav
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version