Hvala, hvala
. Za pocetak nije predvidjena petokraka elisa iz vise razloga;
- prvi je finansijski zato sto komplet elisa/spiner izadje oko 200Eur sto stvarno nije malo pa ce to morati da saceka
- drugi je pitanje tezine jer citava ta skalamerija nije lagana pa zelim da vidim kako ce ispasti teziste sa dvokrakom jer Piltus sa onim svojim dugim nosem moze biti malo nezgodan po tom pitanju
- treci razlog je transport jer je model stvarno dugacak i kada bi jos na to dosla i petokraka onda to jos dodatno komplikuje transport jer prakticno treba proturiti disk precnika od 70cm nekako kroz gepek u kabinu
- i cetvrti je sto kombo koji je bio u Extri i koji je ce kompletno biti prebacen u Pilatusa mi je apsolutno poznat tako da znam sta mogu da ocekujem po tom pitanju. Za pocetak ce biti 20x12 koja daje nekih 12kg potiska i oko 120km/h sto je vise nego dovoljno za pocetak na modelu od 8,5kg, e ako to bude kako treba onda stvaljam 19x15 sa kojom bi performanse trebalo da budu onakve kakve se ocekuju od takvog modela, oko 160km/h
Sve sam ovo napisao da pokazem koliko stvarno mora da razmislja unapred sa ovakvim modelima jer greske su skupe u svakom pogledu.
poz