Author Topic: Kao dve Žabe  (Read 7189 times)

Offline Sava

• Sr. Member
  • Istina je kao voda.Uvek nađe put.
Kao dve Žabe
« on: March 23, 2012, 12:51:22 PM »
 Kupljena je zimus u HK i do sada je stajala u originalnoj ambalaži. Znači nije kirištena niti punjena.Kada sam neki dan uzeo da je velikodušno stavim u stanicu, imao sam šta da vidim. Naduvala se kao dve žabe, dve zato što se one uvek više naduvaju od jedne.

i iz drugog ugla

neznam šta kažem osim, "jeftino meso, čorbu za plot", tako kaže narodna.

nemože ravno ni da stoji, imam utesak da će svakog trenutka eksplodirati

Izbacio sam je napolje, inače napon joj je normalan na sve tri ćelije.
ex pseudonijum: licider

Offline gizmo

• Hero Member
    • http://www.dragantrifunovic.com/
Re: Kao dve Žabe
« Reply #1 on: March 23, 2012, 01:06:47 PM »
 (:sok:) pa od cega bi mogla tako da se naduva ako nije ni koriscena ni punjena???

Offline Sava

• Sr. Member
« Reply #2 on: March 23, 2012, 01:34:33 PM »
Zimus je bila u hladnoj prostoriji, temperatura nije padala ispod 4 stepena. Stvarno neznam šta je uzrok naduvavanju, izgleda da je u pitanju ono sa čorbom. :_D

Offline gizmo

• Hero Member
    • http://www.dragantrifunovic.com/
« Reply #3 on: March 23, 2012, 01:44:19 PM »
Glavne zice (crna i crvena) deluje da su nesto nastavljane. Da nije tu doslo do nekog kratkog spoja?

Offline Sava

• Sr. Member
« Reply #4 on: March 23, 2012, 03:20:26 PM »
Promenjen je konektor za Simprop stanicu, spoj je OK, urađen je posle naduvavanja, čisto da je probam pod teretom. Radi se o LiFe bateriji od 1800, slabo se vidi jer je slika neoštra, aparat je malo "jači".Da je ostala preko zime u stanici, verovatno bi razvalila kutiju stanice, sada nema teorije da je stavim u stanicu.
Pomirio sam se sa njom  :pop: Možda ovo što pišem bude nekom od koristi, vrag da ga zna,zašto je to dobro.

Offline todor

• Full Member
« Reply #5 on: March 23, 2012, 03:25:01 PM »
Probaj da ih drzis jedno dva-tri dana u zamrzivacu, pa ih tad izvadi i prabaj da ih napunis.
Ako punjac kaze da ne prepoznaje bateriju onda namesti na punjac da su NiMh baterije puni sa tim podesavanjima do 5 minuta i zaustavi
pa vrati na LiPo.

Ovo sa zamrzivacem nisam probao, tako da ne mogu nista da ti garantujem, mada "kazu ljudi" da tad splasnu celije (odnosno ne budu ne naduvane), ali ovo sa menjanjem tipova baterije sam probao i funkcionise.
Pozdrav.

Offline Uzice

• Pocetnik
  • *
« Reply #6 on: March 23, 2012, 03:30:54 PM »
Ne bi da ispadne da zezam al steta sto nisu davno napravljene, sigurno bi imali neki narodni lek. :big smile

Offline Sava

• Sr. Member
« Reply #7 on: March 23, 2012, 04:39:08 PM »
A da je namažem jazavičjom mašću, to je dobar narodni lek za otekline. Šalim se, probaću sa zamrzivačen, ništa ne košta, nju je već đavo poneo pa upustio.  :_D

Offline miša2002

• Hero Member
« Reply #8 on: March 23, 2012, 06:31:53 PM »
 :_D ma meni te žabe, više liče da ne liče. Ko zna,možda je to neka nova podvrsta plavih žaba. Kažu da se zimi nagoje, pa s proleća, oće da puknu... :hehe
#FFCC00

Offline Sava

• Sr. Member
« Reply #9 on: March 23, 2012, 07:17:15 PM »
 :pop: eno je piše testament na -18 stepeni, (ne krekeće, ali će kreknuti)  (spava)

Offline magic

• Hero Member
« Reply #10 on: March 23, 2012, 08:55:09 PM »
Da se radi o pogonskoj bateriji za autic pa ajde da se covek i igra i proverava, ali posto se radi o bateriji koja napaja stanicu  mmmm, mislim da stvarno ne bi bilo pametno igrati se na tu temu.

poz
Veljko

Offline Sava

• Sr. Member
« Reply #11 on: March 24, 2012, 09:22:14 AM »
Posle tretmana u zamrzivaču, stanje nepromenjeno,

Naravno da neću rizikovati sa ovakvom baterijom mada su joj naponi za sada dobri, što ne znači da neće jednog momenta otkazati.

Najgore što može da se desi je da se zapali, zato daleko joj lepa kuća. A ja odoh da kupim NiMh. :big smile

Offline todor

• Full Member
« Reply #12 on: March 24, 2012, 11:31:23 AM »
bar 2-3 dana u zamrzivacu......
Onda da vidimo reakciju, ovako jedan dan.... tesko
Pozdrav

Offline Ivan

• Pocetnik
  • *
« Reply #13 on: March 24, 2012, 01:48:18 PM »
Istu odmah baci na neko sigurno mesto. Zaboravi savete o frizideru i ostale gluposti jer baterija je neispravna. Na forumima lepo pise ako letite skupe modele pred svaku sezonu stavite NOVU  Tx i Rx bateriju. Stare mozete koristiti za nesto gde pouzdanost nije toliko bitna = RC auto, RC camac, bateriska lampa...........

Ovo je skup hobi i nema improvizacija odnosno rizika da zbog 30-ak Eura unistite model koji kosta visestruko vise a moze nekoga i da povredi kada ostane bez komandi.

Offline misha

• Hero Member
« Reply #14 on: March 24, 2012, 11:36:59 PM »