RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Celicne zice

<< < (6/6)

pnedic:

--- Quote from: SDmodelar on April 11, 2012, 07:34:02 PM ---Rasturi neki stari CD drajv za računar i u njemu imaš čelične vođice tog prečnika dužine oko 70mm.

--- End quote ---

Nikola MAJSTORE !

Kako li si samo dosao do ove ideje neznam ali - to je to !!! Rasturih jedan matori dvd za koga inace nisam znao sta cu jer vise nije radio neg je radio i pronadjoh dve celicne (bar mislim) vodjice precnika tacno 3 mm i duzine 79mm.
Ostaje mi jos da narezem navoj i da ga ubacim u motoric. 79mm je sasvim dovoljno za motor.
Pored toga sam nasao jedno desetak srafova M2x8 mm i jos ponesto sto ce mi mozda trebati.

HVALA !!!

SDmodelar:
Dužina tih vođica varira od modela do modela, ali su sve koje sam vadio iz CD-ova i DVD-ova prečnika 3mm. Ja sam ih isto koristio za motore i završavale su posao.
Na ideju nisam došao ja nego GOOGLE :hehe, tj. tu sam prvi put potražio upustvo o preradi CD motora u motor za RC modele gde su se baš te osovinice koristile u kombinaciji sa magnetom od CD motora.

Drago mi je da sam ti bar malo pomogao i samo napred (work)

Pozdrav
Nikola

Grk:
Ja sam imao isti problem, ali sam nasao jedan mnogo lep kisobran sa zice duze oko 57cm,tacno moliko mi je bio potrebno! Malo da trazi neko pa ne mora nista kupiti(skoro nista).

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version