Hm motor na prekidac znaci da nema spustanja dok se ne potrosi baterija , nema ni promene gasa, bilo sta da podje naopako olomices ga sigurno.
Preporucio bih ti da iskopas bar stanicu sa 3 kanala. Ima toga na ovom forumu cesto.
Ako bas hoces na 2 kanala, moguce je i to.
Imam ovakav model Firebird XL inace moj prvi model pa moze da ti posluzi kao ideja:
Od komandi ima levo desno na jednom kanalu i gas na drugom kanalu.
Nema gore dole, vec se model penje gasom, a spusta kada smanis gas.
Servo samo vuce komande na V repu na gore (naizmenicno levu ili desnu) dok se otkloni na komandama vracaju gumicom.
Pokretne repne povrsine moraju biti uradjene tako da donja strana nije zarubljena vec samo gornja, sto ce komandu poravnati sa V repom kada je gumica vrati u pocetni polozaj.
Model mora lepo da se utrimuje, ali kada se dobro uvezba lepo leti.
Moj Firebird je posle 8 g. i dalje u letnom stanju.
Postoji i druga varijanta za 2 kanala, sa dva motora za levo desno i jedan kanal za komandu gore dole....
Kod prve varijante sa V repom treba izbegavati vece visine, jer ako model uleti u termicki stub, bice ga tesko vratiti bez komande na dole.
Tada jedino pomaze da ga pomeris siroko van stuba, ako imas dovoljno dometa, sto ovde sa jeftinom stanicom nije slucaj ili da ga navuces u kovit (ako uspes) da bi smanjio visinu i posle uspes da ga izvadis iz istog.
Nadam se da sam bar malo pomogao.