RC MODELI JEDRILICA > THERMAL

F3K ili DLG jedrilice

<< < (6/22) > >>

mirce:
Ja sam napisao sta sam mislio pa, neka se ta kategorija zove Klub klasa...

Naravno, ovo je samo platforma za dalji dogovor.

Pozdrav

Mirce

SABURO:
dakle koje kategorije da ubacim u glasanje, tipa:

Tema glasanja:

U kojoj kategoriji bi ste voleli da se takmičite:

F3K
F3J
F5B
DLG
...???

Da li vam tako nešto odgovara da postavim, s tim što bi glasanje trajalo nekih mesec dana, msilim da je to dovoljno da se svako informiše i opredeli za jednu od navedenih kategorija?
Da li se slažete?
 ;namig

mirce:
Saburo, ne ubaci ono sto sam malopre napisao kao posebnu kategoriju...

Nemojmo da ovo bude glasanje za "u kojoj kategoriji bi voleo da se takmicim" nego dajte da napravimo jednu relativno jeftinu i ne komplikovanu za sudjenje takmicarsku klasu i da imamo nesto konkretno....

F3J i slicne kategorije mi NISMO U STANJU zbog kompleksnosti da pravimo. Budimo realni...

Pozdrav

Mirce

SABURO:
Ok, slažem se što jeftinije to bolje, tj. više potencijalnih takmičara.
 (pijemo)

grunff:

--- Quote from: mirce on October 30, 2008, 11:43:51 PM ---Potpuno podrzavam da se posle mnogo godina pokrene neka takmicarska klasa.
Neki od Suboticana ( Hanak, Adam, Viktor...) su zajedno samnom leteli u F3J klasi dok se odrzavala kod nas. To, kao, rucno vucenje modela, uopste nije tako naivno i jednostavno a, najlon za pecanje od 10 evra samo"Perica" koji se bas ne razume misli da moze...(bar ne u F3J klasi).

Predlazem da:

- Jedrilice da se startuju rucnim slepom sa sajlom od 150 metara

--- End quote ---

B.T.W. Ne misli "Perica" da tvoja, ili neka od kupovnih kompozitnih jedrilica može da se šlepa sa najlonom za pecanje, (bar ne uspešno), i ne na ozbiljnom takmičenju, ali nije to ni ideja. Jedrilice o kojima sam govorio se sasvim lepo šlepaju sa takvom sajlom a i ispucavanje je veoma pristojno (uzimajući u obzir vrstu jedrilice i sajle) Što ne znači da može da se meri sa ispucavanjem kupovnih kompozitnih jedrilica sa takmičarskim sajlama. Na kraju krajeva onaj ko uloži +800 eura u jedrilicu može i 50 eura u sajlu. Ja sam pre svega govorio o omasovljenju a to znači u startu odricanje od dela karakteristika ili propozicija date klase i prilagođenje lokalnim prilikama. Za ovu namenu naravno mislim da je navedena jedrilica sasvim odgovarajuća, raspon oko 2500mm, konstruktivne konstrukcije u celosti, komande repne i eleroni. Ko želi da leti ozbiljniju jedrilicu biće u grupi sa sebi sličnima, što u startu relativizuje prednost samog modela. Na kraju krajeva o Klub klasi sam i govorio svo vreme, zar ne?

Jedino smatram da ljudima koji imaju vitlo treba omogućiti stratovanje sa vitlom. U pogledu visine starta vitlo ili ručni šlep neće značiti nikakvu razliku, jedino olakšava apliciranje na takmičenje, jedan broj starijih modelara ima opremu, ali nema nikoga da im "trži po livadi", mlađe generacije pak nemaju opremu, ali imaju kolege da im "trče po livadi".
Navedenim predlozima želim da motivišem i one koji imaju kupovne modele da uzmu češća u takmičenju a ne da ih demotivišem naturanjem obaveze da prave model koji je u startu slabijih karakteristika od onih na koje su navikli. Na kraju krajeva prisustvo različitih modela po cenovnoj i letnoj klasi isti dan na istom takmičenju može samo stimulativno da deluje na one sa slabijim modelima. Isto važi i za one bez dodatne opreme (takmičarske sajle, čekrci i vitla)
Ideja je da nakon nekoliko sezona formiramo stabilnu grupu modelara koja može da izađe i na neko ozbiljnije takmičenje van Srbije.

Sa ostatkom posta se u potpunosti slažem, i više od toga.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version