Nije ovo skup sport, a nije ni sport nego Hobby...
U stvari vrlo je relativno sta je kome skupo a sta jeftino...
Imajte na umu, a novajlije mozda i neznaju da je pre 5-6-7 godina sve ovo bilo skuplje 5 puta, a pre 15 godina 20 puta skuplje nego danas... jos je danas naprednija tehnologija... pa je samim tim i jeftinije..
a kako udjose zuti u proizvodnju tako i sobalise cene...
E, sad moze da izadje i skuplje ako se sevrlja naokolo, pa se kupi kao super povoljno i jeftino neki RC model, a ispostavi se da je to u stvari bezvezna igracka na daljinsku komandu, pa probaj ovo probaj ono, parice odu a ti razocaran...
ali postoje stiroporci (avioni) od 130-200 Eurica RTF koji zaista lepo lete, visokokrilci, sa full komandama i na kojima se covek moze ukljuciti u celu pricu, nauciti bazu... pa onda dalje, ako ga zanima dobra stanica, pa onda i razni modeli... Svakako na pocetku treba ukljiciti i Simulator (NIJE SKUPO, opet kako kome)...
Ta prva stanica ostane kod kuce za simulator...
A sto se tice helija, tu je u startu skuplja prica, bar duplo, i tu je odmah pozeljna dobra stanica i simulator.
Treba objasniti coveku, ne samo sto je ulazak duplo skuplji, nego i eksploatacija, kod helija... cesto udara zemlja u njega, pa delici, pa vreme, pa upgrade... parica koliko zelis !!!
ili neka mikro varijanta od 30-tak evrica, nije pravo heli letenje, daje neki osecaj ili
BLADE flybarless micro RTF za 150 Eur, tesko se razbija i lomi, daje prilicno dobar osecaj buduce zabave sa pravim R/C modelom helikoptera...
Danas ima svega.... samo nema para
A drugo covek rece porucio, pa je samo trazio misljenje kakva je ta letelica, a mi ga napali sa raznim drugim savetima, a niko je odgovorio na njegovo pitanje... bar da sam ja video