Pošto će ovo biti jedan lep projekat, bilo bi lepo da ga detaljno, sa mnogo teksta i slika, predstavite ovde na Forumu.
Moje je mišljenje da je 1:10 skale mala za detaljnu kopiju.
Ne zato što su delovi sitni, nego zato što će, kad se sve napravi od detalja, sam model biti verovatno težak za svoju veličinu.
Ovo kažem iz razloga jer znam modelare koji su pravili mnoge skala detalje na modelima od 1,8 metara raspona, pa su im avioni po 2,5 - 3 kg teži od istih modela koji to sve nisu imali ugradjeno.
Kad se predje neka granica veličine modela, recimo 1:5 skale, u mnogome se povećavaju mogućnosti i samog detaljisanja, a pogotovo se poboljšavaju letne osobine.
Sem toga, trud i rad koji će se uložiti u ovakav projekat, radjen od nule, je recimo isti, ali vrednost malog (1:10 skale) modela i duplo većeg je ogromna.
Modeli iz Prvog Svetskog rata, veličine 1:3 ili 1:4 skale, prodaju se i za 5000$, čak i skuplje zavisi kako su odradjeni...
Treba možda razmisliti i u pravcu, da kad se uloži ogroman rad u ovakav projekat, možda da se model kasnije ponudi kao kit, slično kitovima koje prodaju Ziroli, Meister i ostali.
Zato, ako ozbiljno mislitte da radite Ik-2, otvorite topic na RC Universu, recimo u Warbird and warplane delu, i detaljno prikazujte kako i šta radite, kao i kako će model da leti.
Ima mnogo modelara koji vole takve avione, imaju novaca i kupili bi nešto što niko drugi nema.
Naravno to "ne pije vodu" u razmeri 1:10...
Izvinite na "pametovanju", ovo su samo male sugestije da se proba spojiti lepo sa korisnim...
Usput, ako nije tajna, odakle ste?
Ako mogu ikako da pomognem, slobodno mi se javite...
Pozdrav
Mirče
P.S. Evo jedan link što sam "nabrzaka" našao:
http://www.rcuniverse.com/market/item.cfm?itemId=858789