Posle duzeg vremena cekanja svih potrebnih komponenti, jedrilica je konacno gotova. evo par slika...
interesantno je da je CG nakon montaze svih komponenti, bio na idealnom mestu bez ikakvih podesavanja.
E SAD... glavna stvar...
Sve sam lepo programirao, podesio, testirao... Upravo danas sam planirao da odem na obliznji aerodrom s obzirom da je prelepo vreme... Sinoc lepo krenem sa zavrsnom kontrolom i probom, kako bih nakon svega stavio sve moguce baterije na punjenje i lepo sve spremio za danasnje letenje...
Kad ono...
Testiram motor naravno po 50ti put zajedno sa elisom, cisto radi provere, i negde na pola gasa,
Puce elisa, naravno sa sve spinerom odleti u
... sva sreca niko od prisutnih nije stajao ni blizu mesta desavanja pa je sve proslo bez povreda koje su mogle da budu cini mi se ozbiljne... pukla mi je i osovina motora, tako da sam u datom trenutku ostao bez teksta... Neverovatno je da sam testirao sve na 100% i radilo je bez problema, tako da mi je strasno nelogicno ovo sto se desilo...
Sad ne znam sta da radim... Za ove komponente sam cekao 4 nedelje, tako da sigurno necu narucivati isto... napisao sam report prodavcu, mada se ne nadam nikakvoj reklamaciji... sad... jovo na novo... treba naci drugi motor (posto ovaj vise ne konzumiram) naravno elisu i spinner... ne znam ima li vajde koristiti ovaj ESC i BEC u kombinaciji sa nekim drugim motoro, s obzirom da je sve stiglo u komlpetu... Isto tako ogranicen sam sa prostorom za motor, pa i o tome treba voditi racuna... sve u svemu, odlaganje prvog leta je neizbezno...
Poz