Pnedicu probaj.
Kancelarijski papir je kvalitetan, beo i ima u A3 formatu pa čak i u bojama.
ja sam lepio sa lakom za parket na bazi vode.
Namazao sam bogato površinu stirodura sa sunđer četkom i odmah obe strane papira na stiropol stolu. Čekao sam još nekoliko sekundi, da se papir natopi. Postavio sam na mesto i pažljimo sam
provukao plastičnu lopaticu ili lenjir na površini papira od sredine prema krajevima. Tada je svaki višak skinut sa površine i izguran i poravnan na sastavu. taj pritisak dovoljno spoji dve namazane površine i lepljenje je 100% dobro. Sa drvofiksom nisam probao, ali sa lakom je površina tvrđa posle sušenja i odmah se dobije i prvi providni sloj lakiranja. Posle par sati se lakira još jednom i gotovo. Sa ovom tehnikom ostane toliko laka-lepila koliko je potrebno pa je posle sušenja lagano i ne više od 20g + 80g papir. Papir zato treba namazati pre da bi se proširila pre postavljanja, inače će nastati bore ako se stavi suvo. Ispravljati bore je teško i papir može da se pokida. Lopaticu odmah treba oprati u kablu vode koja treba da je pripremljena ili pod slavinom! I prsti se mogu i moraju koristiti za odstranjivanje suvišnog laka ili vlažni sudoper sunđer. Suve krpe ne treba koristiti jer ostavlja vlakna.
Želja mi je da isprobam sa štampanim papirom na kolor laser štampaču sa već unapred odštampanim dekorom. Pa ko hoće može da me preduhitri. Sa Ink Jet papirom sam probao i radi, samo treba pažljivo da se radi jer ako se papir pretopi, boje se mogu razmazati. Mislim da toga ne bi trebalo da bude kod laser boja...
Flis papir se isto može postaviti na ovaj način ali sa više iskustva. Problem je što ne pokriva i površina nije toliko ravna kao sa gustim i glatkim 80g papirom.
Sa ovim postupkom se može kaširati i deblji papir do 150g gde je to potrebno. recimo na krilu na sredini gde pritiska guma na trup.
Inače sam na sličan način izlepio tapetama svoju sobu sa 16 godina
Modelari istraživači, samo napred.