Posle negde oko 600 letova "malog" Ampmastera, doslo vreme za generalku. Providnu HK foliju koja je jako izbledela, zamenio sam novom. Napravio sam i novo kormilo pravca , ojacao vertikalac, bacio staru kabinu koja je vec pocela da puca. Nova ce biti napravljena ovih dana i to u vise primeraka, jer se u Beogradu rade jos najmanje dva kom. pa da ne zafali. Zamenio sam i rostilj iza kabine novim, Ostalo je da presvucem poklopac i da sredim motor. Color shema je dosta slicna staroj.
Dakle posle 2,5 godine letenja evo rezimea :
Ukupno oko 600 letova
1 trup totalno razbijen (prvi let), ostao od njega samo rep koji je kasnije ugradjen u novi trup, blago ostecenje krajeva krila-sanirano,
3 para plasticnih trapova + 2 plasticna tocka, (sve prilikom sletanja na asfalt)
1 nosac zadnjeg tocka.(takodje asfalt)
1 spaljena baterija.
3 polomljene elise
Ukupno padova 1 na prvom letu direktno u vertikali u beton, jedan na sletanju sa male visine na Ceneju, (ispala mi stanica iz ruke), 2- grublja setanja... Za ovakav model i uzitak letenja koji mi je pruzio nista strasno.
Ustvari ovaj model mi je toliko legao da sam resio da ga i dalje letim radi opustanja.
Za vreme generalke, nastala je mala stanka oko velikog Ampmastera. Taj je dobio nogare, cekaju se neki delovi sa HK, i pripremam se da pocnem sa izradom krila. Nadam se da ce i taj biti gotov do proleca.
Ostatak flote u letnom stanju spava na zidu kancelarije, ceka se lepo vreme ili prolece pa sta prvo stigne....