Mislim da sa HXT 900 nece biti problema u eleronima ali u flapsove i rep nikako, suvise su slabi! Kazes probaces, a sta ako ti na na 3. letu pukne servo dubine ... I servoi na jedrilici moraju da imaju savrsenu 0, u suprotnom se tesko jedri.
I jos jedna mala napomena o kojoj sam vec ranije pisao mislim u topiku o Cularisu. Jedrilice ovog raspona imaju vec jako veliku finesu i ako covek zeli da sleti bez upotrebe nekog tipa kocnice (oba elerona gore, flapsovi dole ili kombinacija ova 2) videce da 4. zaokret mora da pravi na jako velikom rastojanju od sebe. Problem je u tome sto se sa te daljine (200-250m) a narocito pod tim uglom totalno gubi percepcija brzine, jer nam model prakticno dolazi ceono, sto je jako lose. Duzina sletanja jako varira u zavisnosti od pravca i jacine vetra tako da je jako tesko sve to uklopiti, narocito na pocetku, a da sve ispadne kako treba. Znaci obavezno neka vrsta kocnice mora biti programirana i za prvi let!
Ne znam koliko si do sada imao iskustva sa jedrilicama, ali je to jedan potpuno novi svet i dozivljaj. Iskustvo sa aviona dosta pomaze tu do nekih 2m raspona, posle toga barem iz mog iskustvu, letenje postaje dosta zahtevnije dok covek ne shvati kako sve to funkcionise. Kada napravis 10 letova sve ce biti lakse.
poz