RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Moj QUAD

<< < (6/17) > >>

nedbojsa:
Loše si skapirao, niko nije neprijateljski raspoložen za nove ideje. Ono što pokušavaju da ti kažu je da za početak uzmeš i sklopiš neko provereno rešenje kako bi ušao u osnove konstrukcje, mehanike, elektronike... I tako sebi uštedeo i živaca i vremena, a kada skapiraš i savladaš osnovni koncept mnogo ćeš lakše te svoje ideje sprovesti u delo!

danko:
Vaci, nije niko ovde neprijateljski raspoložen, već samo imaju iskustva.. Ja konkreno na tehnikama obrade raznoraznih materijala imam gomilu iskustva jer sam se bavio sličnim stvarima, pa ti u tom kontekstu pričam.

To što ti planiraš od stirodura je apsolutno besmisleno. Neće služiti nikakvoj svrsi osim da oteža izradu modela, jer to nije materijal koji ima neophodne mehaničke karakteristike, i sa kojim možeš da izvedeš to što si nacrtao.

Tu nema potrebe za brainstormingom jer svako vidi da od stirodura to neće ići, pa samim tim ti iz iskustva govore da ne gubiš vreme na tome već da pokušaš da pronađeš neku drugu alternativu.

Evo ja ću ti reći par mojih komentara na stirodur:
- taj materijal nema mehaničku čvrstoću, što znači da ćeš ti ipak morati da napraviš model sa 'štapićima' a na njega ćeš samo nalepiti stirodur radi dekoracije
- da bi dobio ploču nacrtanog oblika sa radijusima moraš da je obrađuješ na 3-osnoj CNC glodalici (a to nije materijal koji se obrađuje na CNC-u)
- da bi dobio onaj unutrašnji ugao na poklopcu treba ti 6 osna CNC mašina, a ja u Srbiji znam samo jednu, a na kojoj ćeš radne sate da platiš više nego što košta ceo gotov kit od mikrokoptera
- čak i da nekako napraviš poklopac od stirodura, čemu će to služiti? to će puknuti odmah, a ako ga napraviš deblje, taman ćeš dobro termički izolirati elektroniku unutra da garantovano prokuva za nekoliko minuta

to je za sada to, samo na osnovu ove neke skice na salveti koju si napravio, ako napraviš nešto sa više detalja, mogu ti dati koji savet i na to.

djbojan:
Da je bilo ko ovde nastrojen negativno, bilo bi letenja sa foruma, ili mi ili ti.....

E sad, svi ti pricaju kako to ne moze tako kako ti mislis, ali to nije rekao onaj ispred trafike sto me svaki dan pita za 13 ili 17 dinara jer mu toliko fali za pivo, ali ne ustaje jer je prepijan,

nego ljudi koji su svojim iskustvom i znanjem hteli da ti pomognu, ipak treba iskustvo za ovako nesto, zamisli mene kad sam prvi put leteo oko 13-14 minuta hexu sa
Nazom na sebi, i odlepio kad mi je pala jer sam podesio batery level ispod 10v a escovi se pogasili jedan po jedan, a ja se cudim zasto se gase.... iskustvo cini majstora.

znaci malo poslusaj iskusnije, pa posle kad odradis i poletis neki model, onda radi sta hoces...

Vaci:
Ok hvala, cutacu dok ne zavrsim.

Gatti.Gatozza:
ne moraš da ćutiš, samo imaj na umu ono što ti kažu ljudi koji se time bave. malo te je teže ozbiljno shvatiti jer u drugj temi kažeš da si naručio multiwii, a da ne znaš šta je to. 

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version