RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Moj QUAD

<< < (8/17) > >>

kole_niš:
Čime letiš?

Vaci:
Ludi_covekbog :) ostavi mi broj mobilnog ako hoces, pa kad imamo vremena Kole ti i ja da zujimo negde. Samo da mi stigne zadnji paket sa HK, otvorili istragu jer se izgubio... ne mogu da sklopim quad...

Vaci:
Ok nakon upoznavanja sa "antiprotivnom" metodom projektovanja, resio sam da se potrudim oko kostura za quad. Posto sam delove porucio cini mi se jos u drugoj polovini avgusta iz HK, i jos nisu stigli..... ceo ovaj projekat se raaaaazvukao.... Pa sam hteo-ne hteo imao visak vremena za razmisljanje.
Svi fremeovi su dizajnirani na istu foru. Nekako kao da nije to predvidjeno da treba da udomi karticu, 4 esca, bateriju, distribucionu plocicu.... E sad posto sam zapucao da napravim to sa nekim lepim telom preko svega, treba jos da dozvoli i adekvatno hladjenje. Da bi sve lepo izgledalo, ne dolazi u obzir lepljenje izolir trakom, da zice vise na sve strane... Tako sam dosao do necega sto bi trebalo da lici na ovo:

Da udomi kompletnu elektroniku i dozvoli hladjenje. Ruke da budu od karbona 8x8mm 0,5mm debljine, sa aluminijumskim ojacanjem na krajevima u slucaju pada. Nadam se da ce ovaj karbon odraditi posao.Veliki pravougaonik na sredini je baterija, koja ce se nalaziti sa gornje strane kostura, kao i sva ostala elektronika. U ovim otvorima levo i desno ce biti ESC, po 2 u svaki. Ovaj centralni oblik je nosac KK2 plocice, koja ce se nalaziti iznad baterije, u preseku linija koje spajaju centre propelera gledano iz profila. Na tom mestu, prilikom rotacije quada po bilo kojoj osi, akcelerometar ne bi trebao da registruje bilo kakav pokret. To su neka razmisljanja dok ne stigne sve sto treba.

sasa:
   Vaci...mozes li postaviti linkove svih komponenti koje si narucio.
Hvala...

Gatti.Gatozza:

--- Quote from: Vaci on November 14, 2012, 07:17:09 PM --- Na tom mestu, prilikom rotacije quada po bilo kojoj osi, akcelerometar ne bi trebao da registruje bilo kakav pokret.

--- End quote ---

Da li možeš malo da pojasniš ovo?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version