AERIAL PHOTGRAPHY > OPREMA

Gimbal - DIY (cinestar-like)

<< < (7/9) > >>

tibeteagle:
Conestef, dobro izgleda nosač.  (thumb)  Pravo merilo kvaliteta je snimak iz kamere prilikom ručnog pomeraja ili letenja sa MK. Kako vidim ta D90-ka može da snima i video, pa uradi snimak sa njim dok je na nosaču. Simuliši pokrete rukom tako da je kamera okrenuta prema ogledalu.  mmmm

danko:

--- Quote from: conestef on November 30, 2012, 12:38:23 AM ---Evo da okačim snimak kako radi ovaj moj gimbal što sam napravio...na njega je okačen D90 ali u skorije vreme ću pazariti neki lakši aparat, najverovatnije Nex 5...
I pitch i roll ose koriste Hitec HS485 servoe...

--- End quote ---
Meni ovo izgleda kao da gimbal previše trza kameru... Okači snimak sa kamere pa da vidimo kako izgleda.

conestef:
Sutra ću to po danu, jer D90 nije baš zahvalan za snimanja u lowlightu jer mu je mnogo izražen rolling shutter efekat...moram još da podesim nazu, jer nije još lepo nameštena što se tiče gainova...treba još malo da eksperimentišem da bi ovo bilo kako treba...
Sledeću verziju ću da pravim od karbona, mada ovako nosač sa servoima ima oko 400 grama (možda čak 450g)...

Hvala na pohvalama :)

PS Danko, ima malo trzanja u nekim momentima, ali aparat nije lepo balansiran na pločici, već sam ga samo nakačio...treba da vidim gde mu je najbolji balans...a i pločica za aparat nije baš najbolja jer od vitroplasta, pa malo vibrira...napraviću ovih dana drugu od karbona ili aluminijuma...

danko:
Mislim da ti je tu pre problem u servoima nego u nosaču... To ti kažem jer sam i ja imao vrlo sličan problem baš sa tim trzanjem..

conestef:
Može biti...sledi par dana testiranja i štelovanja, pa ćemo da vidimo kako će da ispadne...mada mislim da veliku ulogu igra težina aparata, jer je D90 dosta težak aparat pa ima dosta inercije...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version