4.10. aerodrom 13 Maj
Juce oko pola 3 bacim pogled kroz prozor kancelarije, napolju mirno i suncano bez vetra. Ne zvone telefoni tisina. Moglo bi se....
Dignem sidro odmah, skinem sa zida Ampmastera i pravac 13 maj. Stignem tamo oko 4, trava pokosena, velika avijacija se lagano priprema.
Poletim prvi krug i dobijem drustvo, neki momak sa aerodroma zaboravih mu ime, i on tu letucka na velikim avionima. Potrosim tako s njim u caskanju 3 baterije , taman kad su veliki poceli da lete. Kaze on meni oces da se vozis u Pioniru . Kazem ja da mi ne postavlja takva pitanja. Za pravo letenje uvek spreman.
Odemo tamo platim nesto sitno i provozam se okolinom, malo ga i ja probam. Fantastican avion za obuku. Sletesmo nesto kasnije. Opet pridje decko, pita kako je bilo jesli li probao malo da vozis, ja kazem fenomenalno, a on opet , oces sad da letis zmajem !!!
Kazem ja opet, nemoj da mi postavljas takva pitanja, pa to se podrazumeva. I tako sedoh sa imenjakom Draganom na Pipistrel i provozasmo se posteno, gore dole , brisanjac, svasta. U vazduhu jos 3-4 zmaja i Pionir,sunce lagano zalazi, kad odjedjednom ispod popreko na pistu prolece i novi Pionir 300 iz Vojke, sve sa ispustanjem dima. Prizor odozgo sa zmaja stvarno nesvakidasnji.
Na zalost aparat nisam nosio jer je sve bilo neplanirano.
Kasnije je covek napravio jos jedan prelet koji sam snimio mobilnim i koji cu okaciti ovde.
Kakvo jesenje popodne!