RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Kako NE leteti multirotor

(1/3) > >>

gizmo:
Ovo je jedan od primera zasto stalno pokusavam da objasnim svima koji bi da kupe helikoptere i bave se snimanjem, a nemaju iskustva u letenju  ")

danko:
Već na metar od zemlje je kopter počeo da mu rotira oko yaw ose iz nekog razloga, tako da je to verovatno uzrokovalo dezorijentaciju i gubitak kontrole...

Mada mi je malo začuđujuće da neko tek tako da full gas na poletanju, bez da ga prvo odlepi i stavi u hoover da vidi da li je sve ok...

ak:
Dozvoljeno letenje skalamerija tog tipa u urbanom okruzenju samo uz posebnu dozvolu i resen problem.

norrin radd:
Meni lici da je lose kalibrisan, verovatno je bio u poretu prilikom kalibracije, pa kad poleti on sve vreme kompenzuje taj pokret, ili mu je neko jednostavno poremetio trimove.
A lik nije imao iskustva da to kompenzuje komadama, nego je izgubio orijentaciju.

djbojan:
Jasno se vidi dim na  0:58 , nema dileme......  tu je kraj price, trebao je oduzeti gas i kraj.

Ali cim se on ne nervira, zasto bi smo se mi, :hehe , jedino bih se nervirao da je blebnuo nekome na glavu,

a ovakvi papci imaju para za bacanje, i njima je to samo igra koja se srecom po prolaznike srecno zavrsila.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version