RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO
OS max 21 ex - konzervira - pokretanje
djgorandj:
Imam jedan os max 21 ex motor, na izgled kao da nikad nije radio nema garezi niti nekih vidnig tragova da je radio, dobijen uz rc camac. Sad me zanima ako i jeste konzerviran tj nov, kolko vredi takav motor, dal mi sta treba jos za njegovo pokretanje, tj dal bi trebao da ga rasturam podmazujem ili sta vec. Otvarao sam mesto gde je klip, lepo podmazano, cini mi se da treba podmazati lezajeve da bi se lakse okretao, rukom tesko pomocu srafcigera moze se pokratati tj okretati.
Slika na ovom linku: http://imm.io/P0iH
tibeteagle:
Skini auspuh i izvadi svećicu. Preko karburatora, na otvoru svećice i auspuha našpricaj iz plastične flašice sa cevčicom gorivo za ovaj motor. Okreći motor u rukama u svim pravcima da gorivo dođe do ležejeva u karteru. Stavi motor u polietilen (debelu) nejlon kesu, zatvori hermetički i ostavi preko noći na sobnoj temperaturi. Posle ponovo nalij bogato i okreći sa rukom zamajac sve dotle, dok ne ide lagano. Sa ovim bi trebalo da se razmrda ukrućeno ulje. Motor bi bilo dobro upaliti na dasci još pre montiranja u čamac, ali o tome kasnije.
Izvesti. ;namig
djgorandj:
Ok, pribavicu sve sta mi treba pa kao sto i sam rece otom potom.
adam:
ovaj motor su proizvodili krajem osamdesetih, po meni je nov barem se tako cini na slici, nazalost ovakvi motori u sadasnje vreme vec slabo koriste jer su mu performanse daleko prevazidene, tako da za vrednost tesko nesto reci mozda 50-70eu ako bas neko takav motor trazi pozdrav (pijemo)
djgorandj:
Hvala lepo na informacijama. Sad cu pogledati i oko delova koji su mi potrebni za osposobljavanje. Pa sta god da bude. Nisam neki ljuvitelj glow varijanti. Mozda i ode dalje motoric.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version