RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE
Pomoć oko Guppy-y
IvanGrozni:
Šarkice za ruder možeš napraviti-iseći od rentgenskog snimka, ako ga imaš. Plastičan je, savitljiv i ne može se tek tako pokidati.
Na fotografijama se ne vidi kako montiraš motor sa unutrašnje strane, pa ne znam da li možeš izvesti da ispod levih krakova krstastog nosača motora staviš tanje podloške.
nedbojsa:
Ovaj outruner koji si stavio http://i1309.photobucket.com/albums/s636/milosh94/5688_zps89aaee98.jpg je ok!
Outruner i inruner ne znače da su motori za spoljnu i unutrašnju montažu već koji deo motora rotira, kod inruner motora rotira rotor kao i kod brušed motora i oni se odlikuju nešto većem broju obrtaja, ali manjim obrtnim momentom tako da su pogodnij za EDF ili neki model sa prenosnim mehanizmom (reduktor). Dok se kod outruner motora rotira kućište motora a deo sa namotajima je statičan oni se odlikuju manjim brojem obrtaja ali većim obrtnim momentom tako da su bolji tj pogodniji za pokretanje propelera na avionima.
Milos 94:
Hvala Ivane, dobra ideja. Padalo mi je što-šta napamet ali ovo nije. Svaka cast.
Što se tiče mesta, motor se fiksira za jedan drveni nosač a on se lepi na vrh trupa. U mom slučaju je greška što sam bočne strane trupa lepio na pod umesto oko poda tako da je oplata oko motora trebala da bude jača. Kada montiram motor I završim obradu vrha trupa. javiću se da čujem mišljenje I vas koji o tome znate mnogo više od mene da li treba dodatno ojačati epoksijem I platnom (ionako moram da ojačam spoj krila istim postupkom)
Uros123:
Mislim da sam video da sarkica ima u RCSrbija, probaj tamo da potrazis mmmm , ako ih nema mislim da moze da posluzi i papir za pakovanje(onaj braon koriste ga u farbarama za uvijanje smirgle itd). Lepo napredujes :)aplauz .
Pozdrav,
Uros
grebic:
Sto se tice sarkica, ako se ne snadjes, posalji mi adresu na PM i poslacu ti ih ja. Mislim da imam negde, potrazicu. Koliko ti treba?
A sto se tice motora, moj ti je savet, sto ne mora da znaci da je ispravno, da kupis malo veci i jaci motor. Ne zbog snage, vec zbog opterecenosti i grejanja motora. Motor u tako uskom lezistu nece imati dovoljno opstrujavanja i neminovno je da ce se grejati. Takodje, mislim da je bolje uzeti motorce sa malo manjim kv i ne uzimati najvecu elisu koju moze da vrti jer ce se sa manjom elisom dosta manje grejati. Efikasnost bih u tvom slucaju stavio u drugi plan. Verovatno ces morati da uzmes malo vecu bateriju zbog tezista, a i zbog istog ti i odgovara malo veci motor. Bolje ti je da imas vise korisnog tereta nego da dodajes olovo u nos modela. Izmeri kog precnika je otvor i prema njemu odaberi velicinu, to jest. Prvi br u oznaci motora je precnik a drugi duzina. Npr 2830 je precnika 28mm a duzine 30...itd (<--)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version