RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA
Modelarska sezona 2013 u Novom Sadu
osy:
I´m IN!
Odgovara mi i finansijski i fizikalni deo. Vidim da i moj novi drugar ˝Avatar-Bojan˝ se uključuje u bandu, samo napred! (yay)
Oskar
martinik:
Mirče,
kao što znaš nisam modelar i ne letim ali obzirom da me cela ova stvar jako privlači želim da učestvujem u pripremi terena koliko i ostali tako da možete računati i na mene.
Pozdrav,
Martin
promat:
Pitanje odrzavanja modelarske poletno sletne staze na Cenejskom aerodromu,koje je i ovoga puta postavio drug Mirce/nazalost on to pitanje jedini pokrece/,treba svakako podrzati iz razlogarazloga,koje po mome misljenju netreba pominjati.Svakom modelaru ,koji drzi do uspesnih letova i zadovoljstva u tome je da ta pista bude bar toliko uredjena ,kao prosle godine.Apelujem na nase kolege iz Novog Sada ,okoline i iz drugih mesta da ako do sada nisu ucestvovali u ovim akcijama svojim prisustvom,kao i finansijskoj podrsci da to ucineove sezone.Zelim da kazem"daj Boze da se kolege modelari sloze"
Pozdrav Cika Dusko
mirce:
Čitam ovo i osećam zadovoljstvo odzivom i željom da se učestvuje u akciji održavanja modelarske piste na čenejskom aerodromu.
Na "spisak" moram dodati i Joleta, koji ništa nije napisao ovde na Forumu, ali mi je poslao mail, u kojem, kao i uvek, u potpunosti podržava sve aktivnosi...
Danas sam pričao sa Banetom od kojeg sam čuo da je imao pozive i od modelara koji nisu iz Novog Sada. Kažu žele da dolaze na letenje i da koriste modelarsku pistu i hoće da participiraju u celoj priči.
Iskreno, sretan sam da sve ide u dobrom pravcu i da se vidi sloga i jedinstvo. Ubedjen sam da će ove godine biti još bolje nego prošle i da će nam biti još lepše.
Bane i ja smo danas računali i "matematika" kaže da nam je za celu sezonu potrebno oko 350 - 400 evra da sve bude "pod konac".
U tom iznosu je valjanje piste (prošle godine plaćeno 120 evra - gledao sam u medjuvremenu papire), a ostala lova bi išla na košenje.
Tačan broj košenja je teško odrediti, jer ima više faktora.
U proleće treba da se kosi na svakih 10-tak dana, potom se dva puta mesečno, kad dodje septembar možda samo jednom.
Broj košenja zavisi i od kiše, ako je bude više, trava će brže da raste, ali zavisi i od toga koliko će se puta kositi i sam aerodrom.
Ne treba zaboraviti da čoveka, kojem plaćamo da nam kosi, nekad malo više platimo da bi pokosio i deo gde su parkirani automobili i gde mi sedimo.
Kako god, sem košenja, valjanja i ajde par litara "totala" (hemije kojom se uništava korov), drugih troškova nemamo.
Sve to se "ladno" uklapa u cifru koju sam spomenuo na početku.
Pošto do sada imamo osmoricu "prijavljenih" ne fali nam još puno.
Gledajući prošlogodišnji topic, vidim da smo aktivnosti oko čišćenja kruga radili u martu i da smo posle toga, tokom istog meseca, valjali i pistu.
Mogli bi i ove godine da to odradimo u istom periodu.
Da ne bude da samo ja pišem, ako imate predloge, primedbe ili sugestije napišite ih ovde...
Pozdrav
Mirče
Danas bilo lepo jutro pa rekoh da malo razmrdam prste. Otisao sam na stadion Vojvodine ili ti danasnji naziv Karadjordje da se opustim uz helikopter KDS 450C. Evo par slicica :)
Pozdrav Bojan
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version